Anderlecht vs Club Brugge, Brugge kan titelstrijd in Brussel beslissen

Peter Vissers
19. mei 2021

Na de thuisoverwinning op Royal Antwerp heeft Club Brugge nog maar één punt nodig voor de titel. Het kan zelfs zo zijn dat ze al voor de wedstrijd kampioen zijn, als Genk eerder die avond niet de volle buit pakt. Pakt Brugge op donderdag de titel?
Toen de Play-off 1 een aantal weken geleden begon leek Club Brugge het kampioenschap niet te kunnen ontlopen, maar een paar matige wedstrijden later werd het alsnog weer spannend. Met een krappe overwinning afgelopen weekend zijn de blauw-zwarten toch weer op het juiste spoor en met een punt in deze wedstrijd stellen ze de titel veilig. Ook als RC Genk een half uur voor de aftrap van deze wedstrijd niet de volle winst heeft gepakt tegen Antwerp is Club Brugge kampioen.

Op zondag was het Hans Vanaken die de wedstrijd uit een strafschop besliste. De sterkhouder is al een tijdje flink uit vorm en moest zelfs op de bank beginnen. Of hij tegen Anderlecht opnieuw op de bank start is de vraag, maar het doelpunt zal hem wat vertrouwen gegeven hebben. Heeft Betway vertrouwen in Anderlecht? Kijk hieronder:

Anderlecht - Club Brugge playoffs 2021 odds
© Betway

Brugge heeft vrijwel het hele team weer beschikbaar voor deze wedstrijd. Coach Philippe Clement zal hier dan ook met vertrouwen naar toeleven. Anderlecht is niet in beste doen, maar ook coach Vincent Kompany heeft vrijwel zijn gehele selectie tot zijn beschikking. Van de spelers die normaal gesproken zouden starten is alleen keeper Hendrik Van Crombrugge er in ieder geval nog niet bij. Zijn vervanger lijkt opnieuw de 18-jarige Bart Verbruggen. Hij heeft nog geen verpletterende indruk achtergelaten, maar gezien zijn jonge leeftijd is dat niet heel verrassend.

Er staat dus van alles op het spel in deze wedstrijd, want Anderlecht kan zich nog plaatsen voor de voorronde van de Europa League of heel misschien zelfs voor de voorronde van de Champions League. De Bookmakers hebben dus plezier met het bepalen van deze moeilijke odds.

Wedden op Anderlecht vs Club Brugge

Je kunt in deze wedstrijd zeker wedden op voetbal, maar we hebben hier wel met een aparte situatie te maken. Het kan namelijk zo zijn dat Club Brugge tijdens de warming-up kampioen wordt (als Genk dus niet wint), en dat kan een groot effect op deze wedstrijd hebben. Zo zal de titeldruk er bij de bezoekers af zijn. En dat kan zich uiten in een fris en fruitig voetbal waarbij er veel doelpunten kunnen komen, maar bijvoorbeeld ook een stuk minder gemotiveerde uitploeg, omdat er dan voor Club in feite niets meer op het spel staat.

Andersom zal de druk juist enorm groot zijn als RC Genk wel weet te winnen, waardoor je het tegenovergestelde effect kan krijgen. Ook de bookmakers zullen hun quoteringen daarop aanpassen. Op het moment van schrijven krijg je bij Ladbrokes voor een overwinning van Anderlecht een quotering van 2.80 en bij een overwinning van de bezoekers 2.50.

Maar denk je bijvoorbeeld dat RC Genk thuis niet langs Antwerp gaat, dan kun je daarop inspelen door voor een Anderlecht overwinning gaan want die odds zullen in die situatie dan ongetwijfeld omlaag gaan. Wees je er wel van bewust dat het ook juist andersom kan zijn, dat door het gebrek aan druk de frivoliteit het overneemt en Club net als eerder in het seizoen tegenstanders weer van de mat speelt. Wat je ook doet, neem vooral even een kijkje voor de nieuwe odds vlak voor de wedstrijd, misschien vind je er nog een juweeltje tussen.

De aftrap van Anderlecht vs Club Brugge is aanstaande donderdag om 21:00