Anderlecht vs Royal Antwerp, wie van de twee zet achtervolging op koploper in?

Peter Vissers
7. mei 2021

In de tweede wedstrijd van de Play-off 1 in de Belgische competitie staan Anderlecht en Antwerp voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Kan Anderlecht ook deze derde ontmoeting naar zich toetrekken?
Op gepaste afstand van koploper Club Brugge lijken deze twee ploegen het samen met RC Genk te moeten doen met de strijd wie er volgend seizoen naar de voorronde van de Champions League mag. De thuisploeg begon de play-offs met een 2-2 gelijkspel tegen Club Brugge. Dat was op zich geen slecht resultaat tegen de topfavoriet voor de landstitel, maar veel schiet de ploeg uit Brussel er niet mee op.

Anderlecht - Antwerp odds
© Betfirst

Royal Antwerp daarentegen liep thuis tegen Genk in de laatste minuten tegen een gevoelige nederlaag aan. De wedstrijd leek op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuten stak de in vorm stekende Theo Bongonda daar een stokje voor. Het was een hard gelag voor de ploeg van coach Franky Vercauteren, die nu in Brussel op zoek moet naar eerherstel om de kansen op de Champions League in leven te houden.

Dat doen ze met een grotendeels fitte selectie, Faris Haroun en Jeremy Gelin zijn er opnieuw niet bij, maar daarnaast lijken de bezoekers met een vrijwel fitte selectie naar Brussel af te reizen.

Bij de thuisploeg van trainer Vincent Kompany is alleen de langer geblesseerde keeper Hendrik van Crombrugge er zeker niet bij. Verdediger Hannes Delcroix, dit jaar een vaste waarde in de verdediging van Anderlecht is er mogelijk wel weer bij na een blessure.

De twee teams staan gelijk in punten, negen punten achter koploper Club Brugge en een punt achter Genk, die op dit moment het ticket voor de voorronde van de Champions League in handen heeft. Het staat dus nog erg dicht bij elkaar en daarom is er genoeg reden om te wedden op voetbal.

Wedden op Anderlecht vs Royal Antwerp

Dat Anderlecht de favoriet is bij de bookmakers mag geen verrassing heten. De hoofdstedelingen steken al een aantal weken in goeie vorm en wonnen eerder dit seizoen dus beide onderlinge wedstrijden. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betfirst een quotering van 1.80, terwijl een overwinning van de bezoekers uit Antwerpen je odds van 4.85 oplevert. Je kunt dus goed verdienen als je overtuigd bent van een overwinning van de Vlamingen.

Dat er niet al te veel doelpunten worden verwacht door de bookmaker blijkt wel uit de odds van de exacte score. Voor een 1-0 thuisoverwinning krijg je een quotering van 5.75, terwijl die met elke andere score oploopt. Denk je zelf dat er wel doelpunten gescoord gaan worden, dan kun je bijvoorbeeld wedden op het feit dat één team in beide helften het net vindt. Lukt Anderlecht dat, dan krijg je daar 2.90 voor, terwijl de odds voor Antwerp met 5.50 nog een stuk interessanter zijn.  Een sport bonus is momenteel geen legale mogelijkheid in Belgie, wel krijg je fantastische odds via deze link:

De aftrap van Anderlecht vs Royal Antwerp in het Lotto Park in Brussel is aanstaande zaterdag om 20:45

BetFIRST Nieuws