Argentinië – Kroatië odds, voorspelling en wedtip

Bas Hosselman
12. december 2022

Argentinië versloeg Nederland in de kwartfinale van het WK en gaat nu op zoek naar een plek in de finale. Kroatië stuurde al een Zuid-Amerikaanse gigant naar huis door Brazilië te verslaan. Bovendien stond Kroatië vier jaar geleden ook al in de finale en hebben ze nog wat goed te maken. Bij welke bookmaker vind je de beste odds bij deze wedstrijd? Daar kom je zo achter en bovendien hebben we ook gelijk een aantal handige wedtips voor je op een rijtje gezet.

Argentinie - Kroatie voorbeschouwing

Argentinië na penalty’s in de halve finale

Bij een 2-0 voorsprong dacht Argentinië dat de buit al binnen was. Toch kwam Nederland terug tot 2-1 en uiteindelijk zelfs 2-2. Daardoor was er een verlenging en penalty’s nodig om een eindwinnaar te bepalen. Dat werd Argentinië onder leiding van Lionel Messi die met twee rake penalty’s opnieuw een belangrijk aandeel had in het succes van zijn land. 

Messi scoorde en gaf een assist in twee wedstrijden op dit WK. Dat gebeurde hem ook al een keer eerder en Messi is de eerste speler die nu in vier WK wedstrijden kan scoren en een assist kan geven. Daarmee zal hij de allereerste speler worden met zo’n record. Toch zal de finaleplaats natuurlijk nog hoger op het verlanglijstje staan voor de ster die waarschijnlijk aan zijn laatste WK bezig is. De Nederlandse bookmakers verwachten een overwinning van Argentinië. Dat zie je terug aan de odds van 1.80 voor een overwinning van Messi en zijn kompanen. Daarbij zijn er verschillende bookies die met een speciale WK bonus 50 x je inzet geven voor winst van Argentinië.

Kroatië verslaat Brazilië

Niet alleen de Argentijnen hadden penalty’s nodig om de halve finale te bereiken. Ook Kroatië moest de wedstrijd beslissen van elf meter. Het leek overigens helemaal mis te gaan voor de Kroaten nadat Neymar Brazilië in de 106e minuut op voorsprong schoot. Toch bleef Kroatië strijdbaar en stond het in de 118e minuut alweer gelijk. 

Toen was het de beurt aan doelman Dominik Livakovic die eigenhandig twee penalty’s van Brazilië wist te stoppen en daarmee man van de wedstrijd, of misschien zelfs het toernooi werd.Net als in 2018 won Kroatië elke knock-out wedstrijd in de extra tijd. Het vertrouwen wordt bovendien gesterkt met een reeks van maar liefst 11 ongeslagen wedstrijden. Ondanks deze serie van overwinningen is Kroatië de underdog bij de bookies. Je krijgt bij Betcity namelijk 5.80 keer je inleg als Kroatië wint. Dat maakt het wedden op het WK natuurlijk ook zo interessant. 

Mogelijke opstellingen Argentinië – Kroatië

Hoewel de Argentijnse ploeg natuurlijk door het dolle was na de overwinning op Oranje, weten ze ook dat ze het zonder twee vaste krachten moeten doen op dinsdag. De full-backs Marcus Acuna en Gonzalo Montiel zijn namelijk geschorst voor de halve finale. Daarom lijkt Nicolas Tagliafico op een basisplek te kunnen rekenen deze wedstrijd. Verder zijn er geen blessures bekend en lijken Rodrigo De Paul en Angel Di Maria te kunnen starten.

Kroatië kende niet zo heel veel problemen qua blessures en ziekte dit toernooi. Daarnaast zijn Borna Sosa en Mislav Orsic fit genoeg om te kunnen beginnen tegen de Argentijnen. Door de goal van Petkovic, zou het kunnen dat Andrej Kramaric naar de bank wordt verwezen. Echter startte Kramaric elke wedstrijd en zou hij ook dit keer weer kunnen beginnen.

Argentinië

Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Fernandez, DePaul, MacAllister; Di Maria, Messi, Álvarez

Kroatië

Livakovic; Juranovic, Gvardiol, Lovren, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Pasalic, Kramaric, Perisic

Argentinië vs Kroatië WK Wedden odds

Acht van Kroatië haar laatste negen WK-knock-out wedstrijden eindigden in een verlenging. Ook Argentinië heet vaker te maken met verlengingen, zoals je ook al tegen Nederland kon zien. Daarom zou ook deze wedstrijd zomaar in een gelijkspel kunnen eindigen. Dat levert je bij de bookmakers gemiddeld zo’n 3.40 op. 

In zes van de laatste zeven wedstrijden van Argentinië wisten ze twee keer of meer te scoren. Meer dan 1.5 doelpunten van Argentinië geeft je 2.18 en dat is een zeer interessante bet om op in te zetten bij deze wedstrijd.

Vooralsnog is het een bijzonder WK en valt op dat er regelmatig een verlening of strafschoppen nodig is. Denk jij dat de wedstrijd beslist wordt in de verlenging? Dan pak je bij Betcity maar liefst zeven keer je inzet bij. Het maakt dus niet uit of je denk dat Argentinië of Kroatië de wedstrijd wint, zodra de beslissing valt in de verlenging pak je zeven keer je inzet.

Behalve deze goede odds, zijn er nog altijd mooie bonussen tijdens het WK te vinden. Vrijwel elke bookmaker heeft wel een WK bookmaker bonus en hieronder zie je de beste promoties die je bij deze wedstrijd kunt vinden.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.