Frankrijk – Marokko odds, quoteringen en Marokko wed tips

Bas Hosselman
12. december 2022

Frankrijk wist,door een rake kopbal van Giroud, Engeland te verslaan terwijl Marokko op indrukwekkende wijze in de penalty’s afrekende met Portugal. Frankrijk is regerend wereldkampioen en kan voor de tweede opeenvolgende keer wereldkampioen worden. Marokko kwam nog nooit zo ver maar heeft België, Spanje en Marokko al verslagen. Wie heeft de beste kans om te winnen?

Frankrijk - Marokko voorbeschouwing

Opnieuw een halve finale voor Frankrijk

Titelverdediger Frankrijk speelt lang niet altijd even geweldig, maar toch is het een van de grote favorieten. Daarbij lijkt ook Kylian Mbappe de grote ster van het toernooi te worden. Bovendien hoeft hij het niet alleen te doen. Zo zorgde Olivier Giroud voor de overwinning met een rake kopbal tegen Engeland. Daarbij kwamen Les Bleus ook nog goed weg omdat Engeland een penalty mistte.

De afwezigheid voor het toernooi van Paul Pogba , N’Golo Kante, Mike Maignan, Christopher Nkunku, Presnel Kimpembe en Karim Benzema is lang niet zo belangrijk gebleken als eerder werd aangenomen. Olivier Giroud heeft Benzema vervangen als topscorer met zelfvertrouwen, terwijl Theo Hernández zijn gehavende broer Lucas Hernandez als linksback heeft vervangen nadat hij in de eerste WK wedstrijd van Frankrijk op het toernooi uitviel. Vooralsnog blijken de veranderingen van de Franse ploeg goed uit te pakken. Het zal dan ook niet als verrassing komen dat Frankrijk favoriet is bij de Nederlandse bet sites

Marokko verbaast vriend en vijand

Marokko weet dan wel dat ze geen favoriet zijn, toch hoeven ze inmiddels geen angst meer te hebben voor de Franse tegenstander. De Marokkanen waren underdog tegen België, Spanje en Portugal, maar wisten al deze wedstrijden te winnen. Dat doen ze bovendien met goed verzorgd voetbal en een verrassend aanvalsspel.

Na de maximale buit te hebben gepakt tegen België, Spanje en Portugal, zou Marokko inderdaad een waardige finalist zijn. Bovendien heeft Marokko nog geen enkele keer een tegengoal gehad van hun tegenstander binnen de reguliere speeltijd. Aguerd’s eigen doelpunt tegen Canada is de enige keer dat Yassine Bounou werd verslagen in Qatar. Dat betekent dat de ploeg van Regragui eigenlijk vijf keer de nul heeft gehouden. De laatste twee teams die vijf keer de nul hielden in één WK waren Italië in 2006 en Spanje in 2010. Niet toevallig werden beide landen met die statistieken wereldkampioen. Een hoop om voor te dromen voor Marokko en met een paar mooie sportweddenschappen kun je hier zeker goed van profiteren.

Mogelijke opstellingen Frankrijk – Marokko

Frankrijk heeft vooralsnog geen blessure zorgen na het duel met Engeland en ook zijn er geen schorsingen. Kounde houdt Benjamin Pavard buiten de basiself en Theo Hernández neemt de laatste wedstrijden prima het roer over van zijn geblesseerde broer Lucas Hernández. Daarnaast kan Deschamps niet om Mbappé heen. De Franse vedette die slechts 23 jaar is, is van enorme waarde voor het Franse team. De tien laatste wedstrijden waarbij Mbappé startte, werden namelijk allemaal gewonnen.

Bij Marokko zijn er wel kopzorgen. Walid Cheddira kreeg namelijk rood tegen Portugal en is deze wedstrijd dan ook geschorst. Aguerd was de vorige wedstrijd afwezig maar doet er nu alles aan om terug fit te worden. Dat is ook wel nodig aangezien Romain Saiss zaterdag met een brancard het veld verliet. Ook Mazraoui en Ziyech moesten naar de kant dit weekend, maar lijken speelminuten te kunnen maken tegen de Fransen.

Frankrijk:
Lloris; Kounde, Varane, Upamecano, T. Hernandez; Tchouameni, Rabiot; Dembélé, Griezmann, Mbappé; Giroud

Marokko:
Bounuo; Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Mazraoui; Ounahi, Amrabat, Amallah; Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Frankrijk vs Marokko WK Wedden tips

Vooral Frankrijk is een team dat met name scoort in de tweede helft. Dat gebeurde namelijk in elke wedstrijd behalve tegen Australië in de openingswedstrijd. De wedstrijd tegen Engeland was typerend voor het spel van Frankrijk op dit WK: veel balbezit maar geen grote kansen. Wedden op minder dan 0.5 doelpunten in de eerste helft is dan ook een mooie weddenschap waar je nog hele goede odds en quoteringen van 2.00 voor krijgt.

Beide teams zullen niet te veel willen weggeven en daarom verwachten we niet veel doelpunten verwachten bij dit duel. Voor minder dan 2.5 doelpunten krijg je 1.56 bij Betcity, een mooie odd met een hoge slagingskans.

Pak de beste odds bij Betcity

Olivier Giroud is toch wel de goaltjesdief en kan zijn plek als topscorer van Frankrijk alleen maar versterken. Giroud scoorde dit WK al vier keer en staat daarmee op gelijke hoogte als Lionel Messi. Een doelpunt van Giroud op een willekeurig moment staat op 2.75 met 5.25 als hij het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt.

Tenslotte raden we je aan nog een mooie WK wedden bonus te pakken, voor het wereldkampioenschap ten einde loopt. Er zijn nog veel freebets, verhoogde odds en andere bonussen te vinden. Niet elke bonus is even interessant en daarom dat we de beste bonussen hieronder voor je hebben uitgezocht. Vergelijk zelf en zet nog direct in met de beste odds en beste bonus.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.