AS Roma vs Ajax, Roma torenhoge favoriet voor halve finale

Peter Vissers
14. april 2021

De teleurstellende heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena vorige week maakt de klus er niet makkelijker op, maar de ploeg van ten Hag gelooft nog volop in plaatsing voor de halve finale van de Europa League.
In Amsterdam domineerde de thuisploeg vorige week donderdag het grootste deel van de wedstrijd. Zonder zelf briljant te spelen, leidden de Amsterdammers bij rust al met 1-0. Vroeg in de tweede helft miste Dusan Tadic zelfs de ultieme kans om Ajax op een 2-0 voorsprong te zetten door een penalty te missen. Door de gemiste kansen en het ongelukkige optreden van Kjell Scherpen, de jonge keeper die mocht beginnen omdat Maarten Stekelenburg niet fit genoeg was om te starten, won AS Roma alsnog met 1-2. Ajax moet nu dus minimaal twee keer scoren in Rome om een kans te hebben om door te gaan.

Roma - Ajax odds EL
© Bet777

Toch zullen de Nederlanders goede hoop hebben om dit om te keren en zich alsnog voor de halve finale te plaatsen. Ajax leek op geen moment onder te doen voor de Italianen en hebben genoeg vertrouwen om in Italië opnieuw het spel te maken. Of dat weer met Scherpen op doel moet gaan gebeuren is nog niet duidelijk. Stekelenburg was in het weekend nog steeds niet terug in het doel en het is maar de vraag of hij op tijd fit is om tegen zijn oude ploeg het doel te verdedigen.

Daarnaast zijn Daley Blind, Sebastian Haller, Andre Onana en Noussair Mazraoui er ook hoe dan ook weer niet bij. Ook AS Roma is opnieuw niet compleet, Rick Karsdorp is na een schorsing dan wel weer beschikbaar, maar Chris Smalling, Stephan El Shaarawy en Leonardo Spinazzola lijken deze wedstrijd te moeten missen. Die laatste na een blessure die hij in de heenwedstrijd al vroeg in de wedstrijd opliep.

Wil je wedden op voetbal, dan kun je via sportweddenschappen bonus een aantal interessante dingen vinden om op te wedden.

Wedden op AS Roma vs Ajax

Interessant genoeg zijn de bookmakers er vrij zeker van dat AS Roma doorgaat naar de volgende ronde. Dat zal ongetwijfeld te maken met het feit dat Ajax minimaal twee keer moet scoren om door te gaan. Bij Bet777 krijg je een quotering van 3.10 als Ajax dit toch om kan draaien en doorgaat, terwijl je voor AS Roma maar 1.37 krijgt. Met name in Nederland zijn veel mensen het daar toch niet mee eens.

Diezelfde bookmaker geeft de bezoekers wel meer kans om de wedstrijd te winnen met odds van 2.40 voor winst voor Ajax en 2.85 als de thuisploeg ook deze wedstrijd winnend afsluit. Heb je genoeg vertrouwen in de aanvallende kracht van Ajax, dan kun je ook inzetten op het totale aantal teamgoals van Ajax. De benodigde twee doelpunten of meer levert met een quotering van 1.85 nog niet zoveel op, maar als je denkt dat Ajax wel eens uit kan halen in Rome en vier keer of vaker scoort krijg je daar 8.25 voor.

De aftrap van AS Roma vs Ajax is aanstaande donderdag om 21:00

Bet777 Nieuws