AZ vs FC Utrecht, kan Utrecht goede vorm vasthouden?

Peter Vissers
16. oktober 2021

FC Utrecht is tot nog toe bezig met een bijna perfect seizoen, Ajax en Feyenoord werden al aan de zegekar gebonden en met AZ staat er opnieuw een zware wedstrijd op het programma. 

Hoewel AZ steeds wat meer tot een topper gerekend wordt, omdat ze al jaren achter elkaar in de top vier eindigen, gaat het dit seizoen nog niet zo goed met de Alkmaarders. De ploeg van coach Pascal Jansen verloor al vier competitiewedstrijden en ook in de Europa League werd de ploeg uitgeschakeld, waardoor het in de nieuwe Conference League in actie komt.

De odds voor AZ - Utrecht bij BetCity
© BetCity

AZ verloor in de opmaat naar dit seizoen een groot deel van de sterkhouders en daar kwamen weinig nieuwe spelers voor in de plaats waardoor het begin van het seizoen slecht was, maar er lijkt een ommekeer gekomen, AZ won de laatste drie wedstrijden en klimt langzaam omhoog op de ranglijst. De thuisploeg lijkt met een fitte selectie naar deze wedstrijd toe te leven. Alleen Jordy Clasie lijkt een twijfelgeval vanwege buikklachten. Fredrik Midtsjø viel in de laatste wedstrijd voor de interlandpauze nog uit met hamstringklachten, maar de Noor lijkt weer helemaal fit.

FC Utrecht bivakkeert op een verrassende derde plaats, vlak voor de interlandperiode werd het ongenaakbaar geachte Ajax nog verslagen waardoor de ploeg van coach René Hake er prima voorstaat. Behalve de lang geblesseerden is Simon Gustafson de enige speler die niet beschikbaar is voor deze wedstrijd. De Zweed is weer op de weg terug na een enkelblessure, maar deze wedstrijd tegen AZ komt nog te vroeg voor de veelscorende middenvelder. Wil je wedden op voetbal, dan kun je voor deze belangrijke wedstrijd leuke weddenschappen vinden.

Wedden op AZ vs FC Utrecht

Volgens de online bookmakers zit er geen groot verschil tussen beide ploegen, maar ondanks het verschil op de ranglijst (AZ staat twaalfde en FC Utrecht derde), is AZ toch de favoriet. Voor een overwinning van de Alkmaarders is er bij BetCity een quotering van 2.08 beschikbaar, terwijl die voor de gasten op 3.40 staat.

Ondanks de matige seizoensstart, komen de Alkmaarders net als vorig seizoen nog steeds makkelijk tot scoren. Sinds de kansloze nederlaag tegen PSV wist AZ in elke wedstrijd het doel te vinden. Ook Utrecht vindt het doel tot nog toe makkelijk, maar is normaal gesproken wat verdedigender ingesteld. Daarom denkt dat de bookmaker dat er doelpunten gaan vallen.

Het lijkt er echter niet op dat beide ploegen ongecontroleerd gaan aanvallen, dus kan het aantal doelpunten in deze wedstrijd nog wel eens tegenvallen. Zo krijg je voor twee doelpunten of minder odds van 2.32 en die lopen op naar 4.90 als er maximaal één doelpunt valt. Voor een 0-0 is er zelfs 16.00 beschikbaar. Denk je dat het wel een doelpuntenfestijn wordt, worden de quoteringen pas interessant bij vier doelpunten of meer voor 2.60 of minimaal vijf doelpunten voor odds van 4.90.

De aftrap van AZ vs FC Utrecht is aanstaande zondag om 12:15 in het AFAS stadion in Alkmaar.

Over de auteur