AZ vs Gil Vicente, AZ favoriet voor plaatsing groepsfase CoL

Jeroen van Veen
17. augustus 2022

Na de klinkende 7-0 zege op Dundee United staat AZ in de laatste voorronde van de Conference League en met Gil Vicente staat er een pikant affiche op het programma, want Nederland strijd met Portugal om de zesde plek op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. AZ – Gil Vicente, de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Conference League, 18 augustus 2022 om 21:00. Pak je Circus bonus en zet in op de Alkmaarse kansen om de groepsfase in Europa te halen.

AZ heeft thuis geen kind aan Dundee United

Toen AZ de heenwedstrijd van de vorige ronde in Schotland verloor, leek de ploeg even voor een lastige opgave te staan, maar in Alkmaar werden de verhoudingen een week later helemaal rechtgezet. AZ wervelde over de soms radeloze Schotten heen en die gingen uiteindelijk met de staart tussen de benen en zeven tegendoelpunten terug naar Dundee.

Ook in die wedstrijd was de selectie nog niet erg breed, maar met Yukinari Sugawara en Riechedly Bazoer zat er weer wat klasse op de bank. Ook tegen Gil Vicente lijken Jesper Karlsson en Jens Odgaard er nog niet bij te zijn en dus lijkt de positief verrassende Milan van Brederode weer op de vleugel te komen. Gil Vicente had een moeizame generale repetitie want het verloor dit weekend met de basiself van het kleine Arouca en zal dus niet met veel vertrouwen naar Alkmaar reizen.

Voor het Nederlands voetbal is dit nog een extra belangrijke aangelegenheid, want Nederland en Portugal zitten in een felle strijd voor een extra Champions League plaats en dus kan AZ een goede slag slaan voor Nederland en de ploeg is bij de bookmakers de favoriet voor dit tweeluik.

Gokken op AZ – Gil Vicente bij Circus

AZ is dus de favoriet voor een overwinning in zowel de thuiswedstrijd als het tweeluik in het algemeen bij de beste bookmakers Nederland. Een overwinning voor de thuisploeg is bij Circus een quotering van 1.55 waard, terwijl een stunt van de Portugezen in Alkmaar je 5.45 op kan leveren. AZ scoort tot nog toe dit seizoen niet heel makkelijk, maar de wedstrijd tegen Dundee heeft de ploeg toch wel flink wat vertrouwen gegeven om dit in Europa te blijven doen.

Daarom kun je ook op doelpunten wedden. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je bijvoorbeeld nog een quotering van 1.72, maar meer dan 3.5 doelpunten levert je al 2.75 op. Het is echter nog niet gezegd dat dit een doelpuntrijke wedstrijd gaat worden, want Gil Vicente focust zich, zeker in uitwedstrijden, vooral op de verdediging. In de vorige ronde van de Conference League tegen het zwakke FC Riga, kwam de Portugese ploeg in Letland niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar bleek Gil Vicente in Portugal met 4-0 toch wel een maatje te groot.

AZ - Gil Vicente odds

Je kunt er ook voor kiezen om voor een combinatie te gaan zoals een overwinning van AZ waarin ze ook de nul houden voor een quotering van 2.60. Of een Alkmaarse overwinning met minimaal één tegendoelpunt voor 3.25. Kijk ook vooral naar de Circus Super Odds voor prachtige verhoogde quoteringen voor deze wedstrijd, zodat je optimaal kunt profiteren van de goeie promoties.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.