Fiorentina vs FC Twente, lastige opdracht Twente op weg naar CoL groepsfase

Jeroen van Veen
17. augustus 2022

# Ad De laatste horde van FC Twente voor plaatsing voor de Conference League is een pittige, want het Italiaanse Fiorentina is één van de zwaarste tegenstanders die de ploeg kon treffen. Verrast de ploeg van Ron Jans op weg naar de groepsfase? Fiorentina vs FC Twente in de laatste voorronde van de Conference League, 18 augustus 2022 om 21:00. Pak je Bet365 bonus en wed op FC Twente!

FC Twente reist met goede vorm naar Italië

FC Twente ziet er weer heel goed uit dit seizoen, FK Cukaricki werd met relatief gemak verslagen in de vorige voorronde van de Conference League en ook in de competitie werden beide wedstrijden winnend afgesloten. De ploeg heeft dit seizoen dus al zijn officiële wedstrijden nog gewonnen, maar dan kan wel eens verandering in komen, want de ploeg speelt donderdag in Italië tegen het sterke Fiorentina.

De Italianen plaatsten zich als nummer zeven van vorig jaar direct voor de laatste voorronde van de Conference League en daar ligt ook meteen het grootste manco van de Italianen. FC Twente heeft al vier belangrijke wedstrijden achter de rug en heeft al flink wat ritme opgedaan, terwijl Fiorentina pas afgelopen weekend de competitie begon (benauwde 3-2 zege op Cremonese) en dus nog volop werkt aan de automatismen.

Met Luka Jovic heeft de ploeg wel een sterke vervanger gecontracteerd voor Dusan Vlahovic, de topscorer die afgelopen winter naar Juventus ging. FC Twente kan ook volledig naar dit tweeluik toeleven, want de Eredivisiewedstrijd van dit weekend werd uitgesteld ten behoeve van de Europese kansen van Twente.

De ploeg lijkt voort te kunnen borduren op de afgelopen wedstrijden, want er zijn vrijwel geen blessureproblemen. Ramiz Zerrouki viel tegen Fortuna Sittard uit met een blessure, maar lijkt op tijd fit voor Fiorentina en dus heeft trainer Ron Jans een luxeprobleem. Op de vleugels spelen Daan Rots en Virgil Misidjan prima, maar Grieks international Christos Tzolis klopt flink op de deur met twee doelpunten tegen Cukaricki. Ook Sem Steijn en Mees Hilgers lijken moeiteloos in de basis mee te kunnen en dus is de ploeg ook in de breedte goed.

Wedden op Fiorentina vs FC Twente

Fiorentina FC Twente odds
© Bet365 – screenshot 17/08/2022: odds onderhevig aan verandering.

Bij de betting sites Nederland is Fiorentina de grote favoriet en als je kijkt naar het budget van beide ploegen is dat niet meer dan logisch. FC Twente is echter een prima ploeg en lijkt best wel een kans op een verrassing te hebben. Voor een Twentse overwinning in Italië krijg je bij Bet365 een quotering van 7.00, terwijl die voor een overwinning van Fiorentina op 1.45 ligt.

Als je denkt dat FC Twente wel een resultaat haalt waarmee ze met een goede uitgangspositie terug naar Nederland reizen dan kun je ook op een dubbele kans FC Twente/gelijkspel wedden voor een quotering van 2.40. FC Twente speelt met name vanuit de verdediging, maar Fiorentina heeft zijn zwaartepunt op de aanval liggen, dus kunnen er best wel eens doelpunten vallen. Voor meer dan 2.5 doelpunten krijg je een quotering van 1.72 en voor meer dan 3.5 doelpunten is dat 2.75. Kijk daarom ook naar de Bet365 voetbal accumulators waarmee je verschillende weddenschappen bij elkaar op kunt tellen voor hogere winsten.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws