Zal Boateng Barcelona aan nog meer doelpunten helpen?

Frans De Wever
24. januari 2019

Barcelona, koploper in de Spaanse competitie en huidige kampioen, heeft tijdens de wintertransfer voor een verrassing van formaat gezorgd. Kevin-Prince Boateng (31) komt over van Sassuolo. Het gaat om een huurovereenkomst, met optie tot koop voor 8 miljoen euro.

Kevin-Prince Boateng

Kevin-Prince is international van Ghana en broer van Bayern München-verdediger Jérôme Boateng. Hij verruilde vorige zomer het Duitse Eintracht Frankfurt voor het Italiaanse Sassuolo. Hij scoorde er dit seizoen 4 doelpunten in 13 wedstrijden. Niet slecht voor een middenvelder. Boateng speelde in het verleden voor Portsmouth, Hertha BSC, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, AC Milan, Schalke 04 en Las Palmas, waar hij in totaal 61 goals in 398 wedstrijden wist te scoren.

Of hij opgesteld zal worden voor de eerstvolgende wedstrijden van Barcelona is nog niet duidelijk. Barcelona neemt het morgen op tegen Sevilla in de heenwedstrijd van de Copa del Rey, speelt zondag 27 januari tegen Girona, waarna het op 31 januari de terugwedstrijd speelt in de beker. Zal de aanwezigheid van Boateng de Catalanen helpen? Of zal de invloed van een nieuwe speler waar de ploeg nog aan moet wennen de Catalanen (die om hun tactisch spel en ingestudeerde manoevers bekend staan) juist hinderen? In elk geval is Barcelona favoriet voor al deze matchen en is ook topfavoriet voor de eindoverwinning en de eerste klasse en de beker.

De Treble?

Barcelona heeft immers net Celta, Getafe en Eibar gemakkelijk verslagen en heeft in de achtste finale van de Copa del Rey, Levante probleemloos weten voorbijsteken. Ook in de Champions League staat de ploeg uit Camp Nou aan de top van hun groep en speelt het de volgende ronde. Ze hebben geen enkele wedstrijd verloren en dit in een groep met Tottenham, Inter Milaan en PSV. Spaans voetbal lijkt dit jaar helemaal in de greep van Barcelona en de ploeg is dus ook Europees aan een uitstekend seizoen bezig. Zullen ze ook de treble kunnen binnenhalen? Ook daar vind je leuke odds voor bij Mr Green.

Waarom Mr Green voor Spaans voetbal?

Wat je voorspelling ook is, je kan alle wedstrijden van Barcelona vinden bij Mr Green. Het is een van de beste bookmakers voor Spaans voetbal. Ze hebben ook een superleuke Mr Green bonus voor sport. Stort 20 euro, zet ze in op odds groter dan 1.80 en je krijgt een gratis weddenschap van 50 euro erbovenop!

MrGreen Nieuws