Barcelona vs Atlético Madrid, titelstrijd in Spanje nog razend spannend

Peter Vissers
7. mei 2021

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Atlético Madrid in de Spaanse competitie twee punten voor op Real Madrid en Barcelona. Blijft de titelstrijd ook na deze wedstrijd nog volledig open of moet de thuisploeg straks afhaken? 

Dat de titelstrijd op dit moment nog zo spannend is komt met name doordat de ploeg van trainer Diego Simeone sinds februari flink wat steken heeft laten vallen. De ploeg van Ronald Koeman daarentegen is na een moeizaam begin van het seizoen al weken op stoom en kon vorige week zelfs de leiding van de Madrilenen overnemen.

Dat lukte de Catalanen echter niet, doordat een inhaalwedstrijd tegen Granada verloren ging. In die wedstrijd ontving Koeman een rode kaart, waardoor hij deze topper vanaf de tribune moet aanschouwen. Buiten het gemis van de trainer is Barcelona grotendeels compleet.

De langer geblesseerden Ansu Fati en Philippe Coutinho zijn er zeker niet bij en ook Martin Braithwaite lijkt nog niet terug. Daanaast lijkt assistent-coach Alfred Schreuder over de rest van zijn selectie te kunnen beschikking, inclusief de steeds belangrijker wordende Frenkie de Jong.

Ook de bezoekers hebben maar weinig personele problemen. Renan Lodi lijkt er nog niet bij te zijn, de concurrent van de in vorm stekende Yannick Ferreira Carrasco is nog een twijfelgeval voor deze belangrijke wedstrijd, waardoor de Belg waarschijnlijk ook nu weer als linksback zal starten. Ook van centrale verdediger Jose Gimenez is het nog niet bekend of hij in deze topper kan starten. Verder lijkt iedereen bij de Madrilenen beschikbaar. Dus kun je flink wedden op voetbal met deze wedstrijd.

Barcelona - Atletico Madrid 2021
© Betfirst

Wedden op Barcelona vs Atlético Madrid

Mede door de matige run van de laatste maanden zien de online bookmakers de thuisploeg als duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van Barcelona krijg je bij Unibet een quotering van 1.81 aangeboden, terwijl je bij een overwinning van de gasten 4.60 krijgt. Het lijkt er dus op dat de bookmaker weinig waarde hecht aan het gemis van de trainer op de bank van de thuisploeg.

Hoewel de Catalanen hun verdediging beter op orde hebben dan eerder dit seizoen staan ze nog steeds meer bekend om hun aanvallende kracht dan om hun verdediging en dat is te zien bij Unibet. Als er drie doelpunten of meer vallen dan krijg je daar met 1.83 niet hele hoge odds voor, maar als je bijvoorbeeld op vijf of meer doelpunten wilt wedden, dan krijg je daar met een 6.10 een interessante quotering voor.

Het mag geen verrassing zijn dat Leo Messi de meeste kans op een doelpunt toegedicht wordt en ook van zijn maatje Luis Suarez wordt een doelpunt verwacht, ook al speelt hij inmiddels voor de tegenstander en vind hij het doel de laatste weken minder dan eerder dit seizoen. Voor een doelpunt van de Argentijn krijg je odds van 1.94, terwijl je voor Suarez 2.75 krijgt. Voor Ferreira Carrasco ligt dat op 6.10 en voor de Jong op 5.50. Voor een dubbelslag van Messi krijg je 6.40. Wedden via BetFIRST kan met onderstaande link, en we raden ook Trustly aan als betaalmiddel.

De aftrap van Barcelona vs Atlético Madrid is aanstaande zaterdag om 16:15 in het Camp Nou

BetFIRST Nieuws