Bayern München vs Paris Saint Germain, Duitsers op zoek naar nieuwe titel zonder Lewandowski

Peter Vissers
6. april 2021

In een herhaling van de Champions League finale van afgelopen jaar, gaan beide ploegen op zoek naar nieuw succes. De thuisploeg doet dat echter zonder zijn topschutter Robert Lewandowski, die geblesseerd terugkwam van het Poolse nationale elftal.
PSG zal niet met een fijn gevoel naar deze wedstrijd toeleven, in de finale van vorig jaar hadden ze weinig kansen tegen het Bayern van Hansi Flick, dat de cup met de grote oren uiteindelijk met een 1-0 zege binnenhaalde. Daarnaast ging de generale repetitie afgelopen weekend ook nog verloren. In de Franse topper was OSC Lille met 1-0 te sterk voor de Parijzenaren.

De bezoekers kampen ook met nog al wat personele problemen. Absolute toppers Neymar en Kylian Mbappé zijn gewoon beschikbaar, maar Marco Verratti, Mauro Icardi, Alessandro Florenzi en Layvin Kurzawa zijn niet beschikbaar en er zijn ook een aantal twijfelgevallen. Door het gemis van Kurzawa en Florenzi heeft Mitchell Bakker wel een goede kans om aan de aftrap van deze belangrijke wedstrijd te verschijnen.

De Duitsers zijn behalve Lewandowski vrijwel compleet. Corentin Tolisso en Douglas Costa zijn beide op de weg terug van een blessure, en mogelijk aanwezig voor deze wedstrijd en voor de rest heeft Flick de beschikking over een fitte groep. Als je wilt wedden op voetbal is de vraag of het gemis van Lewandowski een effect gaat hebben op het aantal doelpunten in deze wedstrijd.

Wedden op Bayern - PSG
© Betfirst

Wedden op Bayern München tegen Paris Saint Germain

Zonder Lewandowski boet de thuisploeg ongetwijfeld in aan kwaliteit en scorend vermogen. De vraag is echter hoe de bookmakers dit effect ingeschat hebben en hoe jij het inschat. En daarom kan het interessant om daarop te wedden. Zo krijg je bijvoorbeeld bij Bwin maar een quotering van 1.53 voor over 3.5 doelpunten. Terwijl je voor minder dan 3.5 gescoorde doelpunten odds krijgt van 1.57.

Dat zijn relatief veilige weddenschappen in de ogen van de bookmaker. Als je geld wilt verdienen kan je meer risico nemen, door bijvoorbeeld op meer dan 4.5 doelpunten te wedden. Daar krijg je namelijk al odds van 3.80, en met Mbappé en Neymar allebei in het team is dat natuurlijk niet ondenkbaar.

Volgens Betfirst is Bayern wel de duidelijke favoriet om deze thuiswedstrijd te winnen. Voor een thuisoverwinning krijg je 1.91 terug voor elke euro die je inzet. Terwijl je voor een overwinning van PSG een quotering van 3.80 kunt krijgen.

Als je niet zoveel vertrouwen hebt in de thuisploeg, maar toch ook niet zeker bent van Franse winst, kun je ook geld inzetten op een dubbele weddenschap van een gelijkspel en een uitoverwinning voor een quotering van 1.87. In dat geval zijn beide resultaten goed voor winst.

De bookmakers zijn het er ook over eens dat de Duitsers de favoriet zijn voor een plaats in de halve finale. Voor een nieuw ticket bij de laatste vier voor Bayern München zijn namelijk odds van 1.65 beschikbaar, terwijl je 2.10 krijgt als je wed op PSG voor een plaats in de halve finale van het miljardenbal.

De aftrap van Bayern München vs Paris Saint Germain is aankomende woensdag om 21:00

BetFIRST Nieuws