België vs Italië, spelen KDB & Hazard?

Peter Vissers
1. juli 2021

De Rode Duivels treffen na Portugal opnieuw een titelfavoriet op weg naar de halve finale van dit Europees Kampioenschap en sterspelers de Bruyne en Hazard zijn er allebei mogelijk niet bij.
België behaalde een goeie overwinning tegen Portugal afgelopen zondag, de streep van Thorgan Hazard die voor de 1-0 zorgde bleek voldoende voor een plek in de volgende ronde, maar toch zal België een enigszins nare nasmaak aan de overwinning hebben overgehouden. Kevin de Bruyne en Eden Hazard moesten allebei gekwetst naar de kant en het is maar de vraag of ze op tijd fit zijn voor de topper tegen Italië.

De Bruyne’s enkel klapte ongelukkig dubbel bij een tackle van Joao Palhinha. De Portugezen leken Eden Hazard’s enkel veelvuldig te zoeken, maar in het toch al moeizame seizoen van de aanvaller van Real Madrid, is het zijn hamstring die opnieuw opspeelt. Ook Jason Denayer is nog een twijfelgeval, maar hij lijkt hoe dan ook op de bank plaats te moeten nemen na het prima optreden van veteraan Thomas Vermaelen.

Enkele top promoties op Belgie – Italie

 

Bij Italië is aanvoerder Giorgio Chiellini op de weg terug na de blessure die hem de afgelopen wedstrijden aan de kant hield. De Italianen lijken positief over zijn speelkansen, maar hij is evengoed een twijfelgeval voor deze wedstrijd en ook van Alessandro Florenzi is het nog niet zeker dat hij beschikbaar is. Florenzi’s vervanger Giovanni di Lorenzo doet het echter zo goed, dat op dit moment maar weinig mensen daar moeilijk over doen.

Italië heeft tot nu toe nog geen grote tegenstanders gehad, maar had het toch al zwaar tegen Oostenrijk in de achtste finale, toen er een verlenging nodig was om het buurland uiteindelijk klein te krijgen. In die wedstrijd namen wisselspelers Enrico Chiesa en Matteo Pessina de heldenrol op zich, Chiesa zou wel eens de voorkeur over Domenico Berardi kunnen krijgen op de rechtsbuiten positie. Wil je wedden op voetbal, dan kun je bij deze topper je lol op.

Wedden op België vs Italië

De bookmakers zien op het moment van schrijven Italië als lichte favoriet voor deze wedstrijd, maar dat kan natuurlijk veranderen als er positief nieuws over de Bruyne en Hazard uit het kamp van de Rode Duivels komt. Voor plaatsing voor de kwartfinale van Italië krijg je bij bet777 een quotering van 1.74 aangeboden, terwijl die voor plaatsing van België op 2.15 ligt.

De bookmakers verwachten ook een afwachtende wedstrijd met weinig doelpunten, getuige de odds van 6.50 voor een 0-0 gelijkspel. Maar ook hier geldt dat het kan veranderen als duidelijk wordt dat de twee Belgische sterspelers fit genoeg zijn om te spelen. Hou de wedkantoren die deze weddenschappen aanbieden dus goed in de gaten om quoteringen te vinden waar jij van denkt dat je de beste kans op winst maakt.

Wil je op EK topscorers inzetten, dan is Romelu Lukaku de favoriet om te scoren met odds van 2.75, op de voet gevolgd door Ciro Immobile op 2.80. Alderweireld wordt gezien als een van de minste kanshebbers op een doelpunt, dus wil je een gokje wagen dan krijg je odds van 23.00 voor een doelpunt van de verdediger van Tottenham Hotspur.

De aftrap van België vs Italië is aanstaande vrijdag om 21:00 in München, Duitsland.

Bet777 Nieuws