België vs Griekenland, opwarming zonder een aantal sterren

Peter Vissers
2. juni 2021

De oefenwedstrijd tegen Griekenland staat in het teken van uittesten zonder een aantal van de supersterren, die mogelijk ook het begin van het EK moeten missen. 

Heel België schrok afgelopen weekend op toen Kevin de Bruyne minutenlang met een hoofdblessure op de grond lag in de finale van de Champions League. Uiteindelijk verliet hij lopend en in tranen het veld, maar zijn droom om de Champions League te winnen ging in rook op.

Gelukkig lijkt de aanvallende middenvelder van de nationale ploeg er gewoon bij te zijn deze zomer, maar of dat vanaf de eerste wedstrijd zo is, zal nog moeten blijken. Eerst moet hij echter een tijdje rust houden, dus tegen Griekenland is de Bruyne er hoe dan ook niet bij. De bookmakers passen dan snel hun odds aan om dit gat in te vullen.

Belgie speelt thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland
© BetFIRST

Dat geld ook voor Axel Witsel, de verdedigende middenvelder die begin dit jaar een zware achillespeesblessure opliep werd tegen alle verwachtingen in gewoon voor het EK opgeroepen en is alweer in training. Van Witsel wordt verwacht dat hij de eerste wedstrijden nog gaat missen, maar dat hij er aan het einde van de groepsfase, tegen Finland, mogelijk weer bij is. Ook hij zal er deze donderdag dus niet bij zijn in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Of Eden Hazard dat wel is, is nog niet duidelijk. De vleugelspeler heeft het al het hele jaar moeilijk met zijn fitheid en kan ook nu nog lang niet alle trainingen volledig meedoen. Hij lijkt dus ook niet aan de bak te komen in de voorbereiding, maar het kan zijn dat hij wat minuten krijgt om wedstrijdritme op te doen.

Het systeem van coach Roberto Martinez staat wel vast en het lijkt ook niet dat hij dat in deze wedstrijd gaat veranderen. De Spanjaard kiest al jaren voor een 5-2-2-1, met dynamische vleugelverdedigers en twee vrije aanvallende middenvelders voor het blok van twee verdedigende middenvelders. Maar zonder de Bruyne, Witsel en Hazard zal er ook nog wel wat uitgeprobeerd worden. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met deze oefenwedstrijd wel wat winnen.

Wedden op België vs Griekenland

Er is natuurlijk geen twijfel over mogelijk dat de nummer één van de FIFA wereldranglijst bij de bookmakers de duidelijke favoriet is tegen de ploeg van de Nederlandse coach John van ‘t Schip, die volgende week na een paar oefenwedstrijden al op vakantie mag.

Bij Betfirst krijg je bijvoorbeeld een quotering van 1.25 aangeboden voor een België overwinning. Dat kan dus alleen uit als je een flink kapitaal kan inzetten en dan moet die overwinning er natuurlijk nog wel komen. Voor een overwinning van Griekenland krijg je odds van 11.00.

In het favoriete systeem van Martinez krijgen de rode duivels meestal weinig tegengoals dus voor een België overwinning zonder tegendoelpunten krijg je een quotering van 1.80.

Wil je op doelpunten van Lukaku wedden, dan kan dat pas echt uit als het er meerdere worden. Voor minimaal één doelpunt van de spits in vorm krijg je 1.68, terwijl dat bij minimaal twee goals 4.30 is. Loopt dat op naar een hat-trick krijg je 14.00.

De aftrap van België vs Griekenland is aanstaande donderdag om 20:45 in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

BetFIRST Nieuws