België vs Rusland, Rode Duivels zonder sterspeler in openingswedstrijd EK

Peter Vissers
11. juni 2021

Zonder de Bruyne en mogelijk met Eden Hazard en Axel Witsel treden de Rode Duivels in hun openingswedstrijd van dit Europees Kampioenschap in Sint-Petersburg aan tegen Rusland.

België treft in Sint-Petersburg met Rusland geen gemakkelijke tegenstander. Hoewel het groepshoofd in vorige ontmoetingen niet al te veel moeite had met de Russen zullen ze toch niet met het grootste vertrouwen naar Rusland afreizen. Ze missen namelijk één van hun absolute toppers.

Kevin de Bruyne is er nog niet bij. De aanvallende middenvelder heeft nog te veel last van de botsing met Chelsea verdediger Antonio Rudiger in de Champions League finale afgelopen maand. Eden Hazard en Axel Witsel lijken daarentegen wel beschikbaar voor bondscoach Roberto Martinez. Het lijkt er echter niet op dat beide sterkhouders deze wedstrijd zullen starten. In de niet al te zware groep lijkt het erop dat de Rode Duivels hun sterren vooral zo fit mogelijk willen krijgen voor de volgende ronde.

Wedden op EK kan ook hier waar je meteen al onze artikels kan lezen!

Belgie Rusland odds bij BetFIRST EK
© BetFIRST

Enkele top promoties op Belgie – Rusland

Het systeem van Belgie

Zoals gebruikelijk zal Martinez weer met zijn geliefde 5-2-2-1 willen starten. Thibaut Courtois staat ondanks wat pijntjes in de voorbereiding vrijwel zeker op doel en Toby Alderweireld en Jan Verthongen zijn zekerheidjes centraal achterin. Thomas Vermaelen en Jason Denayer lijken om de derde plek in het centrum te moeten strijden en de concurrentie op de vleugels is groot.

Op het middenveld lijkt op dit moment alleen Youri Tielemans zeker van een basisplaats en all-time topschutter Romelu Lukaku is hoe dan ook de aanvalsleider. Wie hem daarbij zullen flankeren is nog niet helemaal duidelijk, maar Martinez lijkt een plekje in te willen ruimen voor Dries Mertens.

Bij de Russen draait het vooral om de compacte verdediging en sterspeler Aleksandr Golovin. De creatieve inbreng zal met name van de aanvallende middenvelder van AS Monaco moeten komen, maar in de voorbereiding lieten de gastheren zien meer op de verdediging te leunen, dan op de aanval. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met deze wedstrijden best wel wat geld verdienen.

Wedden op België vs Rusland

Bij de EK bookmakers is België uiteraard de duidelijke favoriet. Toch laat het gemis van de Bruyne en mogelijk ook Hazard zich merken want bij Betfirst wordt er een relatief hoge quotering van 1.76 aangeboden voor een overwinning van België. Voor een Rusland overwinning krijg je 5.50 en voor een gelijkspel wordt er 3.75 geboden.

België hanteert een verdedigend systeem en boet zonder de sterspelers flink aan aanvallende kracht in, maar met Lukaku lijken ze alsnog een garantie voor doelpunten in huis te hebben. Bij Rusland lijkt dat niet het geval, het kan daarom een goeie optie zijn om op nul Russische doelpunten te wedden. Je krijgt daarvoor namelijk met odds van 2.20 best een leuk bedrag voor terug.

Denk je dat ook Lukaku en co ook hun kruit droog houden, dan worden er odds van 8.25 aangeboden voor een 0-0 eindstand. Een doelpunt van Lukaku levert bij Betfirst echter ook redelijk hoge odds op. Je krijgt daar namelijk 2.30 voor.

De aftrap van België vs Rusland is aanstaande zaterdag om 21:00 in Sint-Petersburg

BetFIRST Nieuws