België vs Wit-Rusland, een makkelijke opgave voor de Rode Duivels?

Peter Vissers
29. maart 2021

Na de 1-1 in Tsjechië wil België deze interland campagne goed afsluiten met een klinkende overwinning tegen Wit-Rusland. Kunnen de Rode Duivels aan hun doelsaldo werken?

Zet in als nieuwe klant bij Ladbrokes op Belgium to score en krijg 30 euro! Bekijk de algemene bookmakers voorwaarden van deze geweldige promo hieronder. Let op: Dit is een roterende link die verandert in een nieuwe promo na afloop van deze wedstrijd.

Zet in op Belgium to score en krijg 30 euro bij Ladbrokes tegen Wit Rusland!
© Ladbrokes

Dat dit een overwinning gaat worden voor de thuisploeg staat bijna wel vast. Ook de Belgische internationals in Duitse dienst, die vanwege de geldende restricties niet naar Tsjechië mochten reizen zijn weer beschikbaar voor bondscoach Roberto Martinez. Thomas Vermaelen heeft het trainingskamp al wel weer verlaten. Hij is alweer terug in Japan om zo weer op tijd beschikbaar te zijn voor zijn club na de verplichte quarantaine.

Voor Thorgan Hazard en Thomas Meunier, die de wedstrijd in Praag vanwege de restrictie moesten missen, betekent het dat ze vrijwel zeker weer terug in het team komen. Toch kunnen we zeker verrassingen verwachten in de opstelling. Belangrijke spelers, zoals Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku hebben er al twee keer 90 minuten opzitten en zouden gespaard kunnen worden tegen het zwakke Wit-Rusland.

Ook Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thibaut Courtois hebben nog geen minuut gemist en kunnen vanaf de bank beginnen, of afhankelijk van het scoreverloop wat eerder rust gegund worden.

Hoewel Wit-Rusland toch nog toe de volle buit heeft behaald in de kwalificatiereeks (met een 4-2 overwinning tegen Estland in hun enige wedstrijd tot nog toe), wordt er weinig van ze verwacht.

De tijden dat er met Alexander Hleb nog een topper op het veld stond zijn al een tijdje voorbij en de meeste basisspelers spelen in de relatief onbekende lokale competitie. Een ideale tegenstander voor België zou je dus zeggen. Waar de Rode Duivels misschien nog wel het meeste schrik voor hebben is de staat van het veld in Leuven. Na de wedstrijd tegen Wales klaagden diverse spelers over de kwaliteit van de grasmat, maar de Belgische bond kiest ook voor deze wedstrijd voor het stadion Den Dreef in Leuven.

Belgie - Wit Rusland over under odds
© Ladbrokes

Wedden op België tegen Wit-Rusland

Ondanks het veld is België natuurlijk de torenhoge favoriet bij de bookmakers. Wil je dus wedden op voetbal dan lijkt het niet verstandig om op een thuisoverwinning in te zetten want daar krijg je bijna niets voor terug. Als je heel pessimistisch bent over de thuisploeg dan kun je bij Bwin bijvoorbeeld een quotering van 51.00 krijgen.

Wat meer realistische weddenschappen kun je afsluiten met de handicap. Denk je bijvoorbeeld dat België minimale energie wilt verspillen dan kun je bijvoorbeeld op Wit-Rusland wedden met een 0-3 handicap. Je krijgt daar odds van 2.35 voor en wint de weddenschap als België niet met meer dan twee doelpunten verschil wint. Verwacht je echter een monsterscore voor de thuisploeg dan kun je met winst van België met een 0-5 handicap een quotering van 6.00 krijgen, dan moeten de Rode Duivels dus wel met zes doelpunten verschil of meer winnen.

Wed je liever op het totale aantal gescoorde doelpunten, dan krijg je ook prima odds voor veel doelpunten. Bijvoorbeeld als je inzet op zes doelpunten of meer, dan krijg je daar 4.40 voor en kun je dus zelfs nog blij zijn voor een doelpunten van de gasten. Voor een bijna gegarandeerde winst kan je best de promo van Ladbrokes pakken!

De aftrap van België vs Wit-Rusland is aanstaande dinsdag om 20:45.

Ladbrokes Nieuws