Benfica vs PSV, lastige Champions League play-off voor Eindhovenaren

Peter Vissers
17. augustus 2021

PSV zit vol met zelfvertrouwen na zes goeie overwinningen in zes wedstrijden dit seizoen, kunnen ze dat ook laten zien tegen het sterke Benfica en op die manier een plek in het miljardenbal bemachtigen? 

Dat het goed gaat met PSV is een understatement. De Eindhovenaren hebben Denzel Dumfries en Donyell Malen voor een goeie prijs kunnen verkopen en hebben een aantal nieuwelingen in het team die tot nu toe grotendeels voldoen. Maar de volgende test komt tegen Benfica en dat lijkt van een hoger niveau dan de tegenstand die ze tot nu toe in de Champions League hebben gehad. De betting sites hebben het toch moeilijk om de kansen goed in te schatten.

Benfica - PSV Champions League odds 2021
© betFIRST

Net als PSV heeft ook Benfica tot nu toe alle wedstrijden in dit seizoen winnend afgesloten en in de Champions League gingen ze zonder problemen langs Spartak Moskou, maar voor de Portugezen lijkt deze wedstrijd tegen de Eindhovenaren in vorm de eerste echte test te worden. Benfica heeft deze wedstrijd niet de beschikking over Jan Vertonghen, die er vorige week tegen Spartak geblesseerd af moest en naast woensdag ook de terugwedstrijd in Eindhoven moet missen. Daarnaast is de Zwitserse EK-held Haris Seferovic ook een twijfelgeval voor deze wedstrijd.

Bij PSV lijkt iedereen gewoon fit voor deze wedstrijd, in het weekend werden een aantal van de belangrijke spelers gespaard waardoor de aanval vrijwel zeker weer zal bestaan uit Eran Zahavi, Cody Gakpo, Noni Madueke en Mario Gotze. Tot nu is het viertal niet te stoppen gebleken en ook tegen Benfica zullen ze er weer moeten staan. Ook Olivier Boscagli en Marco van Ginkel waren er afgelopen weekend niet bij, waardoor ook zij waarschijnlijk helemaal fit aan de aftrap verschijnen in Lissabon.

Wil je wedden op voetbal, dan is de Champions League play-off tussen PSV en Benfica een wedstrijd met een hele hoop mogelijkheden.

Wedden op Benfica vs PSV

De bookmakers zijn het erover eens dat Benfica de favoriet is in deze heenwedstrijd, maar het ligt ook bij de bookmakers volledig open wie zich kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League. Het is zelfs zo dat je bij Betfirst een quotering van 1.90 aangeboden als Benfica zich kwalificeert en ook 1.90 als PSV zich ten koste van de Portugezen plaatst voor de Champions League.

Denk je dat de bookmakers PSV onderschatten en dat die ook die heenwedstrijd wel even winnend aflsuiten kun je daar al odds van 3.35 voor krijgen. Denk je dat PSV er weleens overheen kan walsen dan kun je helemaal goed geld verdienen met een overwinning voor PSV op de handicap. PSV -1 levert je een quotering van 8.00 op en PSV -2 zelfs 26.00. Om die weddenschap binnen te halen moet PSV dus wel met drie doelpunten verschil winnen in Lissabon.

Denk je dat het een doelpuntrijke wedstrijd wordt, dan kun je ook daar goed mee verdienen. Zo krijg je 5.75 voor vijf doelpunten of meer en voor zes doelpunten of meer is dat zelfs 11.00.

De aftrap van Benfica vs PSV is aanstaande woensdag om 21:00.

BetFIRST Nieuws