Royal Antwerp vs Anderlecht, kan Anderlecht tegenstander inhalen?

Robert Brondel
5. november 2021

Een matig presterend Anderlecht gaat in deze wedstrijd op bezoek bij Antwerp, dat zijn Europese intenties na deze week wel bijna gedag kan zeggen. 

Het Anderlecht van coach Vincent Kompany heeft het opnieuw zwaar dit seizoen. Nadat ze vorig seizoen pas op het laatste moment de kampioensgroep inslopen, lopen ze ook nu weer achter de feiten aan. De ploeg uit Brussel verliest niet vaak, maar heeft zes van de dertien wedstrijden gelijk gespeeld, waardoor ze op een zesde plaats bivakkeren, zeven punten achter de leider en twee punten verwijderd van een plek in de gewilde top vier, die op het einde van het seizoen recht geeft op de play-off voor het kampioenschap. 

antwerpen anderlecht odds

Tegenstander Royal Antwerp doet het in eigen land iets beter. De Vlamingen staan op een derde plaats met drie punten voorsprong op de tegenstander. Toch gaat het ook met Antwerp niet fantastisch dit seizoen, want in de Europa League zijn ze met één schamel puntje uit vier wedstrijden al bijna kansloos voor overwintering in Europa. 

In deze wedstrijd heeft Antwerp coach Brian Priske de beschikking over vrijwel zijn gehele selectie. Behalve Buta, die waarschijnlijk nog niet beschikbaar is na een spierblessure, mist de coach alleen een aantal lang geblesseerden. Voor Kompany is dat iets anders, Anderlecht verloor vorige wedstrijd Michael Murillo en Majeed Ashimeru met een rode kaart en beide spelers zijn daarom geschorst voor deze wedstrijd. 

Voor de rest zijn alle belangrijke spelers wel gewoon beschikbaar, dus ook Joshua Zirkzee, die Kompany vorig weekend tegen OH Leuven nog redde met twee doelpunten, waardoor de ploeg er ondanks een 2-0 achterstand en een rode kaart er toch nog een punt uitsleepte. Dit kan een prima wedstrijd zijn om te wedden op voetbal en geld te verdienen.

Wedden op Royal Antwerp vs Anderlecht

Ondanks het tot nog toe wat matige seizoen van Anderlecht is de ploeg van Kompany bij de bookmakers Belgie de favoriet voor de overwinning. Dat komt waarschijnlijk mede omdat Antwerp op donderdag nog een zware Europa League wedstrijd speelde, terwijl Anderlecht vorig weekend al voor het laatst in actie kwam. Een overwinning van de bezoekers levert je bij Bet777 bijvoorbeeld een quotering van 2.10 op. Als je denkt dat Antwerp er in eigen huis met de drie punten vandoor gaat krijg je daar een quotering van 3.25 voor. 

Dat lijkt geen slechte quotering voor de ploeg die hoger staat op de ranglijst, maar als je dat toch nog niet genoeg vindt, kun je ook op een combinatie van resultaat en aantal doelpunten wedden. Zo krijg je voor een overwinning van Antwerp zonder tegendoelpunten odds van 7.00 aangeboden. Een overwinning van de thuisploeg waarbij beide teams juist wel tot scoren komen is met 6.00 net iets minder waard. 

Denk je toch dat Anderlecht er met de overwinning vandoor gaat, kun je dat ook combineren met doelpunten. Zo is een overwinning van Anderlecht zonder tegendoelpunten 4.25 waard en is dat met 3.80 net iets minder als je wedt dat Antwerp juist niet tot scoren komt in deze wedstrijd. 

De aftrap van Royal Antwerp vs Anderlecht is aanstaande zondag om 18:30.

Bet777 Nieuws