Arsenal vs Manchester City, Gunners zonder Arteta op zoek naar revanche

Robert Brondel
31. december 2021

In het eigen Emirates stadion neemt Arsenal het op tegen het Manchester City van Guardiola waar het eerder dit seizoen nog met 5-0 van verloor. 

Na de oorwassing eerder dit seizoen hingen er grote vraagtekens rond de toekomst van de trainer van Arsenal, want de club verloor de eerste drie wedstrijden zonder ook maar één doelpunt te maken. Nu gaat de inmiddels flink aangepaste ploeg voor revanche, maar dat moet wel zonder Arteta, die positief testte op corona en deze wedstrijd dus vanuit huis moet volgen. 

Sinds de 5-0 in augustus is er veel verandert bij de Gunners en met name de verdediging werd grondig aangepakt. Drie van de vier vaste verdedigers van nu waren toen nog niet beschikbaar, of nog niet eens speler van Arsenal en er werd ook nog eens een nieuwe keeper aangetrokken en ingepast. Met de kwaliteitsinjectie is de ploeg inmiddels opgeklommen naar een verdienstelijke vierde plek. 

Rechtsback Takehiro Tomiyasu was één van de last-minute aankopen en de Japanner doet het tot nog toe fantastisch, maar juist hij lijkt deze belangrijke wedstrijd te moeten missen. Tomiyasu miste de afgelopen wedstrijd al vanwege een coronabesmetting en was in de aanloop naar deze wedstrijd opnieuw niet op het trainingsveld te bewonderen. Zijn vaste vervanger Cedric Soares ondergaat hetzelfde lot en dus lijkt Ben White weer naar de rechterkant te schuiven, waardoor Rob Holding een plaats krijgt in het centrum van de verdediging. Straks zien we wat de bookmakers zeggen.

Ook Pierre-Emerick Aubameyang is er niet bij. De aanvaller leeft nog steeds in onmin met de trainer en lijkt de club binnenkort te gaan verlaten. Manchester City is tot nog toe grotendeels verschoond gebleven van coronabesmettingen en alleen Rodri is er vanwege het virus niet bij, daarnaast lijkt van de vaste groep enkel centrumverdediger John Stones deze wedstrijd te moeten missen bij de ploeg in vorm. Wil je wedden op voetbal, dan is dit een interessante wedstrijd om geld mee te verdienen. 

arsenal manchester city

Wedden op Arsenal vs Manchester City

Het ontbreken van Arteta tegen de club waar hij als assistent van Guardiola zijn eerste stapjes als trainer zette is niet ideaal, maar Arsenal is met of zonder Arteta de duidelijke underdog voor deze wedstrijd. Manchester City won namelijk al tien Premier League wedstrijden op rij en de meeste overwinningen kwamen met grote overmacht tot stand. Voor een overwinning van City krijg je bij BetCity dan ook een quotering van 1.50, terwijl die van Arsenal op 6.25 ligt. 

Als je denkt dat Arsenal wel een goeie kans maakt, maar je het een te groot risico vindt om op de overwinning te wedden, kun je ook op een dubbele kans Arsenal wint/gelijkspel wedden voor een quotering van 2.63. Wedden op de doelpuntenmaker is bij City een interessante aangelegenheid want iedereen lijkt de laatste weken te scoren bij de koploper in de Premier League. Kevin De Bruyne is de laatste weken in grootse vorm en levert een quotering van 3.10 op en ook de quotering voor Joao Cancelo is met 8.00 interessant. 

De aftrap van Arsenal vs Manchester City is aanstaande zaterdag om 13:30. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.