Chelsea vs Liverpool, wie wordt de achtervolger van Man City in de titelrace

Robert Brondel
31. december 2021

In deze topper nemen de nummer twee en drie van de Premier League het tegen elkaar op om te proberen in het spoor van koploper Manchester City te blijven.

Een aantal weken geleden stonden Chelsea en Liverpool nog vrijwel gelijk met de koploper, maar waar de Citizens tien wedstrijden op rij wisten te winnen, lieten zowel Chelsea als Liverpool meerdere steken vallen en dus is dit op het moment een wedstrijd om de tweede plaats. 

Chelsea heeft de laatste weken met een aantal blessures te maken gehad, maar lijkt weer compleet te worden. Toch kreeg het afgelopen week weer een nieuwe klap te verwerken toen bekend werd dat linksback Ben Chilwell onder het mes moet vanwege een kruisbandblessure, waardoor hij de rest van het seizoen uit de roulatie is. 

Timo Werner is er ook niet bij vanwege een coronabesmetting en daarnaast hangen er vraagtekens rondom de beschikbaarheid van verdedigers Andreas Christensen en Thiago Silva die allebei met lichte blessures kampen. Romelu Lukaku die de laatste twee maanden amper in actie kwam vanwege verschillende pijntjes legde een bom onder zijn toekomst bij de ploeg van coach Thomas Tuchel door daags voor deze wedstrijd aan te geven niet blij te zijn met zijn rol bij Chelsea. In Italiaanse media gaf hij aan weer terug te willen naar Inter en dat kan betekenen dat de coach ondanks zijn twee doelpunten in de laatste twee wedstrijden niet meer veel gebruik zal maken van de Belgische spits. 

chelsea liverpool wedden

Liverpool lijkt met een bijna complete ploeg naar deze wedstrijd toe te werken. Andy Robertson is er echter niet bij. De vleugelverdediger werd voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Tottenham Hotspur en vanwege de afgelaste wedstrijd tegen Leeds United zit hij in de topper tegen Chelsea de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Verder lijken de bekende namen gewoon beschikbaar bij de ploeg van Jurgen Klopp. 

Wedden op Chelsea vs Liverpool

Door de matige vorm van Chelsea de laatste weken wordt Liverpool door de bookmakers als de favoriet gezien op Stamford Bridge. Voor een overwinning van de bezoekers krijg je bij BetCity een quotering van 2.35 aangeboden, terwijl je 3.05 kunt krijgen voor een overwinning van Chelsea. 

Chelsea scoort al niet zo makkelijk en het feit dat Lukaku nu ook nog aangegeven heeft dat hij weg wilt, lijkt de kans op doelpunten voor de thuisploeg weer iets te verminderen. Als je denkt dat Chelsea in deze wedstrijd geen enkele keer het net gaat vinden, zijn daar odds van 3.45 voor. Denk je dat ze genoeg scorend vermogen hebben en dat Reece James als opkomende back bijvoorbeeld opnieuw het net gaat vinden, krijg je daar een quotering van 9.50 voor. Ook voor Marcos Alonso aan de linkerkant is met 8.50 een prima quotering beschikbaar, aangezien de vleugelverdedigers onder Tuchel regelmatig voorin te vinden zijn. Wil je juist voor een doelpunt van Premier League topscorer Mo Salah gaan, dan krijg je daar met 2.45 al een stuk minder voor. 

De aftrap van Chelsea vs Liverpool is aanstaande zondag om 17:30. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.