Man. City vs Leicester, kan thuisploeg koppositie uitbreiden?

Sander Cement
25. december 2021

Traditiegetrouw wordt er op tweede kerstdag in Engeland vrijwel een gehele speelronde afgewerkt en dit jaar staat onder andere Manchester City vs Leicester City op het programma.

Al enkele weken worden wedstrijden afgelast vanwege het grote aantal coronabesmettingen onder de spelers in de Premier League en ook deze ronde zijn er alweer wedstrijden afgelast, maar deze wedstrijd lijkt gewoon door te gaan. Leicester is al aan de beurt geweest met een grote corona-uitbraak en dus is het risico een stuk kleiner. Wij blikken voor jou vooruit op duel en stellen je voor aan een van de beste iDeal Bookmakers.

Vanwege de eerdere afgelaste wedstrijden van Leicester heeft de ploeg dus een relatief rustige maand gehad, maar afgelopen woensdag kon de ploeg in de EFL Cup aan de bak tegen Liverpool. Ondanks een vroege 3-1 voorsprong werd de ploeg van Brendan Rodgers na penalty’s uitgeschakeld en dus was de terugkeer op de velden teleurstellend.

Voor deze wedstrijd heeft de ploeg een aantal twijfelgevallen. Verdedigers Johnny Evans en Caglar Söyüncü zijn er mogelijk niet bij in het Etihad stadion. Evans moest eerder deze maand tegen Newcastle United al na vijf minuten naar de kant met een dijbeenblessure en is mogelijk net op tijd terug voor deze wedstrijd, terwijl de Turk er tegen Liverpool na een uur met fysieke problemen af moest. Ook Jamie Vardy had tegen Liverpool wat problemen met zijn dijbeen, maar de verwachting is dat de topscorer van de ploeg gewoon aan de aftrap verschijnt.

Bij Manchester City lijkt vrijwel iedereen aanwezig. De ploeg was deze week vrij, omdat ze al eerder in de EFL Cup werden uitgeschakeld. Voor deze wedstrijd zijn alleen Ferran Torres en Benjamin Mendy er zeker niet bij. De Spanjaard brak in oktober een botje in zijn voet en zal pas volgend jaar terugkeren, terwijl Mendy nog steeds vastzit na verscheidene aanklachten van seksueel geweld. Kyle Walker is mogelijk weer terug in de selectie na ziekte. Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd tussen de kampioenen van afgelopen jaar en van 2016 een interessante om op te wedden.

Wedden op Manchester City vs Leicester City

Ondanks dat Leicester weer bijna compleet is, is de huidige koploper bij de bookmakers de ontegenzeggelijke favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van Manchester City krijg je bij BetCity namelijk een quotering van 1.17 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van de bezoekers op 15.00 ligt. Betcity biedt eveneens een gratis wedden bonus aan.

Hoewel Manchester City de verdediging dit jaar goed op orde heeft, kun je bij wedstrijden van de ploeg van Pep Guardiola vaak flink wat doelpunten verwachten. De ploeg scoort gemakkelijk en won de laatste wedstrijden met 0-4 en 7-0. Met de verdedigende problemen van Leicester is dat ook in deze wedstrijd mogelijk, dus kun je voor Manchester City -2.5 bijvoorbeeld een quotering van 2.30 krijgen. Daarvoor moet de thuisploeg dus wel minimaal drie doelpunten meer maken dan de tegenstander. Het is ook goed mogelijk dat coach Brendan Rodgers de verdediging dicht probeert te timmeren en er dus weinig gescoord gaat worden, dus kun je ook op minder dan 1.5 doelpunten wedden voor odds van 6.75.

Over de auteur

Sander Cement kent als geen ander alle Nederlandse bookmakers. Hij is altijd op de hoogte van alle bonussen en al het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de Nederlandse bookies. Hij schrijft hier dan ook met veel passie over bij sportweddenschappen-bonus.com.