Paris Saint Germain vs Club Brugge, kan Brugge Europees verblijf in extremis verlengen?

Robert Brondel
6. december 2021

Club Brugge staat in Parijs voor de schier onmogelijke taak om RB Leipzig nog voorbij te gaan in de groep, om zo na de winter door te mogen gaan in de Europa League.

Na vier speelrondes zag het er nog zo goed uit voor de Vlamingen en hadden ze in een ontzettend zware groep nog alle kans op Europese overwintering, maar na de 5-0 thuisnederlaag tegen RB Leipzig ziet het panorama er ineens heel anders uit en heeft het een vervolg in Europa niet meer in eigen hand. Het moet tegen PSG namelijk meer punten halen dan Leipzig in eigen huis doet tegen Manchester City. 

De vorm van Club Brugge in de laatste weken moet de bezoekers weinig vertrouwen op een goed resultaat geven, maar het kan wat hoop halen uit het feit dat Paris Saint Germain al zeker is van de tweede plaats in de groep. De Parijzenaren hebben niets meer om voor te spelen, maar zullen er toch weinig voor voelen om deze wedstrijd helemaal weg te geven. Coach Mauricio Pochettino staat namelijk al vroeg in het seizoen onder druk. De resultaten zijn nog redelijk goed in Parijs, maar de steenrijke eigenaars lijken niet onder de indruk van het vertoonde spel van het sterrenensemble. 

Voor deze wedstrijd moeten ze het in ieder geval zonder één van die sterren doen. Neymar is er vanwege een blessure niet bij en daarnaast is ook Sergio Ramos nog steeds niet fit. Ander Herrera en Julian Draxler lijken er ook niet bij te zijn, maar de middenvelders zijn lang niet altijd basisspelers. 

Philippe Clement, de coach van Club Brugge kon juist wel met een fitte groep naar deze wedstrijd toewerken. De man in vorm bij de bezoekers is Bas Dost. De Nederlandse spits kwam sinds het begin van dit seizoen maar weinig in het stuk voor, maar met acht doelpunten in de laatste zes wedstrijden waarin hij in de basis begon, lijkt hij een kandidaat om aan de aftrap te verschijnen. Het kan echter ook dat Clement er voor kiest om zich in te graven en alleen met de handige Noa Lang en Charles de Ketelaere voorin te beginnen, zodat Dost weer op de bank plaats moet nemen. Dit kan dus een ideale wedstrijd zijn om te wedden op voetbal.

BetFIRST app: mobiel bij betfirst
© BetFIRST

Wedden op Paris Saint Germain vs Club Brugge 

Ondanks dat PSG niets meer te winnen heeft, is de ploeg volgens de bookmakers toch de duidelijke favoriet. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betfirst een quotering van 1.32. Voor een onverwachte overwinning van Club Brugge zijn er odds van 10.00 beschikbaar.

paris sg - club brugge

 

Club Brugge zal waarschijnlijk niet al te aanvallend aan de aftrap verschijnen, maar het lijkt erop dat PSG gewoon met Leo Messi en Kylian Mbappe zal beginnen en dus is de kans op doelpunten redelijk groot. Als je op minimaal vier gescoorde doelpunten wedt, kun je daar quoteringen van 2.10 voor krijgen en dat loopt op naar 6.50 als je denkt dat beide verdedigingen niet goed in elkaar steken en er minimaal zes doelpunten vallen. 

De aftrap van Paris Saint Germain vs Club Brugge is aanstaande dinsdag om 18:45.

BetFIRST Nieuws