Wedden op boksen: Avanesyan vs Kelly

Erik de Kort
17. februari 2021

Twee jaar nadat het gevecht tussen Avanesyan en Kelly had plaats moeten vinden lijkt het dit weekend dan toch raak. Wie wint de European Welterweight title?

Josh Kelly de uitdager van David Avanesyan

Het heeft dus even geduurd maar eindelijk kunnen we ons opmaken voor de strijd tussen uitdager Kelly en Europees kampioen David Avanesyan. Kelly is overduidelijk underdog als uitdager van Avanesyan maar dat deert hem niet. Hij is er zelfs blij mee om de underdog te zijn. Kelly noemde Avanesyan een zogenaamd monster en vecht dus voor de titel. Het gevecht staat zaterdagavond gepland rond 23,00 h. in de SSE Arena Wembley. De Brit Josh Kelly heeft qua lengte en bereik een voorsprong op David Avanesyan maar is een stuk minder ervaren. Ook in leeftijd is Kelly een stuk jonger. Zijn statistieken staan op 10-0-1 met 6 KO’s.

 

Avanesyan heeft 12 ronden om zijn weltergewichttitel te verdedigen

De Russische Avanesyan is 32 jaar en heeft in totaal 30 pro gevechten achter zijn naam staan. Met 14 KO’s staat Avanesyan op 26-3-1. Avanesyan won zijn laatste drie gevechten gewonnen. Tegen Kerman Lejarraga (2x) en Jose del Rios won de Rus maar daarvoor verloor hij van Lamons Peterson en Egidijus Kavaliauskas. Met de titel op zak zal Avanesyan snel een einde willen maken aan de droom van Kelly.

Het gevecht was overigens uitgesteld omdat Josh Kelly twee jaar gelden op de ochtend voor het gevecht zich ziek terug trok. Dat gooide extra olie op het vuur en na twee jaar wachten nemen beide vechters het nu dan tegen elkaar op. Avanesyan lijkt onverslaanbaar op dit moment en staat bij elke bestuursorgaan in de top 10. Is hij daadwerkelijk onverslaanbaar of kan Josh Kelly de Rus van zijn troon stoten? Van de bookmakers hebben we Bwin uitgekozen om je van de odds te voorzien. Bwin heeft al een goede naam bij het wedden op voetbal maar zal je met boksen ook zeker niet teleurstellen.

 

Boksen beste odds bij Avanesyan tegen Kelly

©Bwin

Wat zijn de odds bij dit Europese titelgevecht?

Het is enorm spannend bij de bookies. Verrassend genoeg is Kelly bij Bwin zelfs favoriet. In tegenstelling tot bij andere bookmakers zien we hier Josh Kelly op dit moment licht favoriet zijn. Voor wedden op Kelly krijg je bij Bwin 1.80 op een 3 way bet terwijl je voor David Avanesyan 2 keer je inzet krijgt. Een X komt bij boksen niet al te vaak voor en levert je dan ook maar liefst negentien keer je inzet op. Wedden op een 2-way bet met Kelly als winnaar krijg je 1.73 terwijl Avanesyan op 2.0 blijft staan. Als je eerst wat meer informatie wilt lezen over deze bookmaker raden we je aan om onze Bwin review eens te lezen. Direct aanmelden kan natuurlijk ook, daar hoef je alleen maar voor op de onderstaande knop voor te klikken.