Brazilië vs Uruguay, vindt Brazilië het pad van de overwinning weer terug?

Peter Vissers
14. oktober 2021

Afgelopen zondag verloor Brazilië tegen Colombia voor het eerst punten in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar, nu komt met Uruguay een topper op bezoek. 

Brazilië is onverslaanbaar deze WK-kwalificatie reeks. De gele kanaries zijn altijd al één van de beste teams in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie, maar het was nog niet eerder voorgekomen dat ze de eerste negen wedstrijden allemaal winnend afsloten. Daarop volgde in het bloedhete Barranquilla in Colombia echter het eerste puntverlies met een 0-0 gelijkspel.

Brazilië had in de eerste helft nog een duidelijke overmacht, maar toen de hitte toesloeg werd het een wedstrijd waar beide teams kansen hadden op de overwinning. Een paar duizend kilometer verderop had Uruguay niets te vertellen tegen Argentinië. In een voor Zuid-Amerikaanse begrippen uiterst vriendelijke wedstrijd, er was zelfs geen enkele gele kaart, waren Messi en co veel te sterk voor Uruguay, dat zich nog steeds op een plaats bevindt die recht geeft op rechtstreekse kwalificatie voor het WK.

Brazilie - Uruguay odds
© BetCity

Tegen Brazilië, kan Uruguay weer op iedereen rekenen. Rodrigo Bentancur is terug van een schorsing en kan weer meedoen en Luis Suarez, Edinson Cavani en Federico Valverde lijken ook gewoon van de partij. Ronaldo Araujo en José Maria Jimenez zijn er vanwege blessures echter niet bij, waardoor het een gepuzzel wordt naast oudgediende Diego Godin in het centrum van de verdediging.

Ook bij Brazilië lijkt iedereen gewoon beschikbaar, hoewel bondscoach Tite wel heeft aangegeven dat hij na de zware wedstrijd in Colombia wijzigingen aan gaat brengen om overbelasting te voorkomen. Neymar gaat waarschijnlijk wel gewoon spelen, nadat hij eerder in deze interlandperiode tegen Venezuela nog geschorst was. Wil je wedden op voetbal, dan is deze Zuid-Amerikaanse strijd tussen twee meervoudige wereldkampioenen een prima kans.

Wedden op Brazilië vs Uruguay

In eigen land is Brazilië volgens de legale bookmakers de torenhoge favoriet voor deze wedstrijd. Je krijgt voor een overwinning van de gastheren bij BetCity namelijk een quotering van 1.50 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van de bezoekers juist op 6.75 ligt.

Brazilië is natuurlijk een fantastisch team en voor eigen fans lijken ze ook de belangrijkste kandidaat voor de overwinning, maar het feit dat er veranderingen in het team kunnen plaatsvinden waardoor ze mogelijk niet met het sterkste team aantreden kan betekenen dat er kansen liggen voor Uruguay. Voor een dubbele kans gelijkspel / Uruguay krijg je bijvoorbeeld 2.60.

En gaan er in deze wedstrijd veel doelpunten vallen? In Zuid-Amerika liggen wedstrijden vaak veel stil en zijn de scores meestal iets lager vanwege de overwegend verdedigende instelling, maar als Brazilië het op hun heupen krijgt dan zijn ze bijna niet te stoppen. Voor meer dan twee doelpunten krijg je bijvoorbeeld odds van 2.10. De verwachting is echter dat Uruguay niet zoveel ruimte zal weggeven als tegen Argentinië dus als je op minder dan drie doelpunten inzet krijg je met 1.73 ook een aardige quotering.

De aftrap van Brazilië vs Uruguay is aanstaande vrijdag om 02:30 Nederlandse tijd in het Amazonegebied in Manaus.

Over de auteur