Club Brugge vs Anderlecht, derby om de top vier plaatsen

Sander Cement
19. december 2021

De achtervolgers op koploper Union Saint-Gilloise treffen elkaar in het Jan Breydel stadion in Brugge op zoek naar een overwinning in de traditionele ontmoeting.

In de Jupiler Pro League staat de derby tussen blauw-zwart en paars-wit op het programma. Beide ploegen steken in eigen competitie de laatste weken in prima vorm, want zowel Club als Anderlecht wist de laatste vier competitiewedstrijden winnend af te sluiten. Vooral voor Anderlecht was dat hard nodig. De ploeg van coach Vincent Kompany had namelijk maar één van de acht voorgaande wedstrijden gewonnen en de play-off plaatsen leken uit het zicht te verdwijnen. Wij blikken verder vooruit op dit duel aan de hand van een preview en wed tips. Ditmaal niet bij een van de beste bet sites Nederland maar bij Ladbrokes voor Belgen!

Door deze tussensprint is Anderlecht inmiddels weer naar de vierde plaats geklommen en doet de ploeg weer volop mee voor een plek in de top vier, die aan het einde van het seizoen recht geeft op de kampioensgroep. De opmars komt voor een groot deel op naam van de aanvallende middenvelder Lior Refaelov, die in elk van zijn laatste vijf wedstrijden tot scoren kwam. Het wordt sowieso een beladen wedstrijd voor de Israëliër, want hij stond in het verleden liefst zeven jaar bij de tegenstander onder contract. Ook Joshua Zirkzee doet het goed in Brussel. De jonge Nederlandse aanvaller was dit seizoen al bij 13 doelpunten direct betrokken en lijkt zijn belofte eindelijk in te lossen.

Zirkzee komt in deze wedstrijd een heel aantal landgenoten tegen, want Noa Lang en Ruud Vormer zijn doorgaans basisspeler bij Club Brugge. De bijdrage van Lang aan de goede resultaten van Brugge is groot, maar Charles de Ketelaere springt de laatste tijd pas echt in het oog. Als valse nummer negen vindt de 20-jarige Belg het doel steeds makkelijker. Wedden op voetbal maakt deze wedstrijd mogelijk nog leuker, kijk maar naar wat voor weddenschappen er beschikbaar zijn.

Ladbrokes bookmaker logo

Wedden op Club Brugge vs Anderlecht

Ondanks de voorzichtige opmars van Anderlecht, staat Club Brugge er nog een stuk beter voor, en daarom is de thuisploeg dan ook de duidelijke favoriet bij de bookmakers. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Ladbrokes namelijk een quotering van 1.95 en voor de bezoekers ligt die al op 4.15. Zowel via desktop als de Ladbrokes app.

Vanwege de aanvallende kracht van beide ploegen worden er ook doelpunten verwacht in deze klassieker en hoewel beide ploegen niet teveel weg willen geven is de spanning in de competitie nog niet echt opgelopen. Zo krijg je voor een 0-0 een quotering van 17.00 aangeboden en zelfs de odds voor maximaal één doelpunt zijn met 4.35 nog aardig hoog.

Wil je juist wel op doelpunten wedden, dan moeten er aardig wat vallen om wat op te leveren. Zo is minimaal vier gescoorde doelpunten nog 2.80 waard, dat loopt op naar 5.00 voor minimaal vijf doelpunten en het wordt met minimaal zes doelpunten pas echt interessant voor een quotering van 10.50. Zes doelpunten is in de laatste vijf jaar maar één keer voorgekomen, maar dat was wel nog dit jaar, toen er in mei een spectaculaire 3-3 op het scorebord kwam.

De aftrap van Club Brugge vs Anderlecht is aanstaande zondag om 13:30

Ladbrokes Nieuws