Club Brugge vs RB Leipzig, gelijkspel genoeg voor overwintering Club

Sander Cement
24. november 2021

Club Brugge neemt het in de vijfde groepswedstrijd van de Champions League opnieuw op tegen Leipzig, de ploeg die ze twee maanden geleden in Duitsland nog verrassend aan de kant wisten te zetten.

Met drie punten voorsprong op de tegenstander kan Club Brugge overwintering in Europa al veilig stellen. Omdat bij een gelijk aantal punten het onderling resultaat doorslaggevend is kan Club Brugge er met een gelijkspel voor zorgen dat ze na de winterstop minimaal in de Europa League in actie mogen komen. Met een overwinning zijn ze zelfs nog in de race voor een vervolg in de Champions League, maar met het bezoek bij Paris Saint Germain nog op het programma, lijkt dat ver weg. Voor Leipzig is de opdracht simpel; ze moeten winnen want anders zit het Europese avontuur er hoe dan ook op.

Vooruitblik Brugge – Leipzig

Dat wordt geen makkelijke opgave voor de ploeg van Jesse March en de druk op de trainer stijgt snel. De generale repetitie was slecht met een nederlaag bij Hoffenheim en Leipzig mist in België nogal wat spelers. Dani Olmo en Yussuf Poulsen, beide belangrijke spelers in het team van March, zijn zeker niet van de partij vanwege blessures. Tyler Adams is er niet bij vanwege een schorsing en vanwege fysieke ongemakken is het nog maar de vraag of Amadou Haidara, Konrad Laimer en Dominik Szoboszlai er wel bij kunnen zijn.

Logo van de kansspelautoriteit vergunning in Nederland

Wed bij een van de legale Bookmakers Nederland.

Ook Club Brugge had geen goede generale repetitie voor deze wedstrijd met een nederlaag tegen KV Mechelen, maar de club mist voor deze wedstrijd vrijwel geen spelers. De schrik zat er nog even in toen Ignace van den Brempt positief testte op corona, maar meerdere testrondes bij de rest van de ploeg brachten geen andere positieve testen aan het licht. Met het wedden op voetbal bij deze wedstrijd kun je daarom interessante weddenschappen vinden.
Wedden op Club Brugge vs RB Leipzig

Inzetten op Club – Leipzig

Interessant genoeg zijn de bezoekers ondanks de druk en het feit dat ze nogal wat spelers missen de favoriet bij de bookmakers. Zo krijgen Belgen bij Ladbrokes met de Ladbrokes App voor een overwinning van Leipzig een quotering van 2.10, terwijl die voor een overwinning voor Club Brugge op 3.45 ligt. Een gelijkspel geeft een quotering van 3.80. Nederlanders kunnen wedden bij een van de bet sites iDeal.

Je kunt ook op een combinatie wedden van het resultaat en of beide teams tot scoren komen. Als je denkt dat de thuisploeg er met de overwinning vandoor zal gaan en ook nog eens de nul weet te houden, kun je daar odds van 7.75 voor krijgen. Als ze bij de overwinning wel een tegendoelpunt te verwerken zullen krijgen, kun je daar 6.00 voor krijgen. Denk je dat de thuisploeg genoegen zal nemen met een gelijkspel en op 0-0 willen spelen, dan kun je ook op weinig doelpunten wedden. Een 0-0 is namelijk 19.00 waard, maar je kunt voor een doelpuntloos gelijkspel zelfs 21.00 krijgen onder het kopje Winnaar / Beide Teams Scoren.