Charleroi vs KRC Genk, Genk zoekt weg omhoog

Peter Vissers
16. oktober 2021

Een aantal spelers van Genk zijn pas net terug uit Zuid-Amerika, maar ze moeten al direct weer aan de bak in Charleroi. 

KRC Genk is dit seizoen voorlopig nog erg wisselvallig. Het verloor voor de interlandperiode nog van Eupen en het ging in de Europa League ook kansloos onderuit tegen Dinamo Zagreb. Ook Charleroi, dat drie punten achter Genk staat heeft het dit seizoen nog niet makkelijk, maar de verschillen in de Jupiler Pro League zijn nog erg klein, dus een paar overwinningen kunnen vrijwel elke ploeg richting de top katapulteren.

Bekijk hier ook meteen de odds bij Betway, waar je helaas geen bookmaker bonus kan krijgen.

Charleroi - Genk odds bij Betway 2021
© Betway

Voor deze wedstrijd zal Genk coach John van den Brom nogal moeten puzzelen met zijn opstelling. Carlos Cuesta kwam in acht dagen nog 270 minuten in actie voor Colombia en is pas op vrijdag op de weg terug naar België. Dat laatste geld ook voor Daniel Muñoz en Angel Preciado, die ook allebei nog in actie kwamen op donderavond in de wedstrijd tussen Colombia en Ecuador. Cuesta’s mogelijke vervanger, Mark McKenzie, is ook pas net terug uit de Verenigde Staten, maar hij kwam in de laatste wedstrijd niet in actie en zal dus stukke fitter terugkeren naar België. 

Superspits Paul Onuachu, die dit seizoen opnieuw in grootse vorm is, lijkt er wel gewoon bij te zijn. De Nigeriaan wordt hardnekkig gelinkt aan een overstap naar Atlético Madrid en is al van makelaar verandert om dat uit te laten komen, maar hij zal nog minimaal tot eind December beschikbaar zijn voor de Belgische topploeg, totdat de transferperiode opent.

Bij Charleroi misten er de afgelopen tien spelers vanwege internationale verplichtingen, waardoor ook voor de gastheren de voorbereiding niet ideaal was, maar verder lijkt voor deze wedstrijd de hele ploeg gewoon beschikbaar voor coach Edward Still. Wil je wedden op voetbal, dan kan dit een interessante wedstrijd zijn om op in te zetten.

Wedden op Charleroi vs KRC Genk

Voor deze wedstrijd is Genk de favoriet op de overwinning, maar het verschil is volgens de bookmakers niet al te groot. Zo krijg je voor een overwinning van de bezoekers een quotering van 2.10 aangeboden en voor een thuisoverwinning ligt die op 3.25. Een gelijkspel is 3.60 waard.

Genk vindt al het hele jaar vrij makkelijk het doel en heeft ook voor deze wedstrijd de gehele aanval tot zijn beschikking en in goeie vorm. Kristian Thorstvedt vond bijvoorbeeld afgelopen week nog het doel voor Noorwegen bij afwezigheid van topspits Erling Braut Haaland. Voor deze wedstrijd krijg je dan ook hogere quoteringen als je inzet op weinig doelpunten, dan wanneer je inzet op veel doelpunten. Zo krijg je bijvoorbeeld odds van 1.65 als er drie keer gescoord wordt en dat loopt op naar 2.50 als er minimaal vier keer gescoord wordt. Bij minimaal zes goals wordt het pas echt interessant met een quotering van 8.00, maar dat gebeurde Genk pas twee keer dit seizoen. Als je denkt dat er juist weinig doelpunten gaan vallen, krijg je 4.00 voor maximaal één doelpunt.

De aftrap van Charleroi vs KRC Genk is aanstaande zondag om 18:30.