Wint Charleroi of OH Leuven op woensdagavond?

Erik de Kort
27. januari 2021

De nummers zeven en acht ontmoeten elkaar op woensdag. Leuven staat twee punten boven Charleroi dat thuis speelt. Wie wint deze wedstrijd en nog belangrijer: wat zijn de odds?

Wat is er toch aan de hand met Charleroi?

Na een knappe overwinning op Anderlecht op 18 december is het helemaal misgegaan met de resultaten van Charleroi. Alle vijf opeenvolgende wedstrijden gingen namelijk verloren. Eerst was Antwerp al te sterk met 2-1, daarna wonnen ook Oostende en Mechelen met respectievelijk 3-2 en 0-1 van Charleroi. Vorige week versloeg hetzelfde Anderlecht Charleroi met grote cijfers. Het werd namelijk 3-0. Ook dit weekend kreeg Charleroi drie goals tegen en bovendien pakten ze ook nog eens rood. Standard Luik was met 3-2 te sterk. Voor Nicolas Penneteau werd het allemaal blijkbaar even te veel, die pakte in de 95e minuut namelijk een directe rode kaart. Penneteau zit niet bij de wedstrijdselectie dus en ook Ken Nkuba, de rechter vleugelaanvallen is er voor langere tijd niet bij. Nkuba raakte op 15 december geblesseerd en zal voorlopig nog niet terugkeren. De odds komen dit keer bij Betway vandaan. Je leest ze nadat we Leuven hebben besproken.

 

Leuven kan uitlopen

Door de vrije val van Charleroi zijn er een aantal teams geweest die goed hebben kunnen profiteren. OH Leuven is daar een van. Leuven pakte de zeven de plek en staat ondanks hun eigen verlies afgelopen zondag van Gent toch twee punten voor op Sporting Charleroi. Nu winnen kan betekenen dat het gat met Charleroi vijf punten zal bedragen en kan ze, als het een beetje meezit, zomaar een top vier positie bezorgen. Ook Leuven pakte een rode kaart dit weekend. Bij een 0-3 achterstand uitte Thomas Henry zijn frustratie en ging in de 79e minuut van het veld met een rode prent. Behalve Henry komt ook Kenneth Schuurmans niet in actie. Schuurmans ligt er nog tot augustus uit met een achillespeesblessure. Frederic Duplus ligt er bovendien ook nog voor langere tijd uit. Het is tijd om de odds erbij te pakken zodat je direct kunt gaan wedden op voetbal.

 

De bookmaker odds bij Charleroi – Leuven

Ondanks de vijf nederlagen op rij lijken de sportweddenschappen bonus bookmakers toch te kiezen om Charleroi als favoriet neer te zetten. Je krijgt namelijk 1.95 voor Charleroi en dat is de helft van wat je krijgt voor OH Leuven als winnaar. Die weddenschap staat dus op 3.90. Net iets minder krijg je voor een gelijkspel dat op 3.70 staat. Wij weten eerlijk gezegd niet wie er gaat winnen. Charleroi zou toch eens moeten beginnen te winnen maar Leuven zal sowieso strijden voor wat ze waard zijn met het doel om te stijgen. We wensen je veel wedplezier bij deze wedstrijd!