Chelsea vs Atletico Madrid, een saaie 0-0 of een doelpuntenfestijn?

Peter Vissers
16. maart 2021

Chelsea heeft de 0 houden tot kunst verheven sinds de trainerswissel. Kan het Atletico Madrid van goalgetter Luis Suarez door de verdediging heen breken?
De return van deze achtste finale van de Champions League, wordt zoals vertrouwd op Stamford Bridge gespeeld. Waar de eerste wedstrijd vanwege de pandemie maatregelen nog in Boekarest gespeeld moest werd, vindt deze weer zoals normaal plaats in de thuishaven van Chelsea.

Dat kan een groot voordeel zijn voor de Londenaren, zeker na de 1-0 ‘uitoverwinning’ drie weken geleden. Toen besliste Olivier Giroud de wedstrijd met een acrobatische omhaal. Ook nu is Giroud weer beschikbaar, maar of hij gaat starten is nog niet bekend. Chelsea trainer Thomas Tuchel roteert namelijk bijna wekelijks met zijn aanvallers en middenvelders waardoor het elke week weer onduidelijk is wie er gaan starten. Hakim Ziyech speelt op het moment regelmatig, maar heeft het nog lastig in de verdedigende speelwijze van Chelsea, waardoor hij nog moeite heeft zich te onderscheiden.

Bekijk de live odds bij Betway:

Chelsea Atletico Madrid odds in de Champions League
© Betway

Wie er in ieder geval niet bij zijn, zijn Mason Mount en Jorginho, beide spelers zijn geschorst voor deze wedstrijd. Ook Tammy Abraham en Thiago Silva zijn niet 100% fit en moeten deze wedstrijd mogelijk missen vanwege blessures. Sinds de Duitse coach het roer van Frank Lampard heeft overgenomen staat de verdediging als een huis. Chelsea kreeg onder Tuchel in 12 wedstrijden nog maar 2 tegendoelpunten te verwerken en met name centrale verdediger Andreas Christensen is opgeleefd na de trainerswissel.

Tegen het Atletico Madrid van Simeone, dat al sinds jaar en dag bekend staat als een ploeg die het verdedigen tot kunst heeft verheven, lijkt dat een recept voor weinig doelpunten en de bookmakers zijn het daar mee eens. Wil je wedden op voetbal, dan lijkt wedden op unders geen goeie zet. Bij Bet777 krijg je bijvoorbeeld maar een quotering van 2.75 als er minder dan twee doelpunten vallen in de 90 minuten. De odds lopen echter snel op bij meerdere doelpunten, zo krijg je namelijk 8.25 als er 5 doelpunten of meer vallen.

Wedden op Chelsea vs Atletico Madrid

De favoriet voor de volgende ronde is ongetwijfeld Chelsea, na de overwinning in Boekarest. Atletico Madrid heeft echter een volledig fitte selectie en zal daarom met de beste 11 aan kunnen treden. Je krijgt bij Bet777 een quotering van 3.75 als Atletico Madrid dit om kan zetten en zich voor de volgende ronde kan kwalificeren. Denk je dat Tuchel dit klusje probleemloos gaat klaart en ook de thuiswedstrijd wel even in een overwinning omzet dan kan je daar 2.30 voor krijgen.

In dat laatste geval is het misschien interessanter om te kijken naar winstmarges, de odds voor een winst van Chelsea met drie doelpunten verschil zijn 14.00 en als de marge vier of meer doelpunten bedraagt is het zelfs 32.00. Het blijkt wel dat Chelsea favoriet is, want voor een overwinning van ‘los colchoneros’ met drie doelpunten verschil krijg je al odds van 27.00.

De aftrap van Chelsea vs Atletico Madrid is aanstaande woensdag om 21:00