Borussia Dortmund – PSV: : bereikt PSV de kwartfinale van de Champions League?

Bas Hosselman
11. maart 2024

Op woensdag is het zover, dan gaat PSV op bezoek bij Borussia Dortmund op jacht naar een kwartfinale ticket in de Europa League. Er is hoop na het 1-1 gelijkspel in Eindhoven. Wat zijn de kansen van PSV in Duitsland?

Borussia Dortmund kent geen geweldig seizoen

Dortmund’s seizoen in de Bundesliga is dit seizoen anders dan dat we van hen gewend zijn. Met 47 punten uit 25 wedstrijden staan ze maar liefst 20 punten achter op koploper Leverkusen. Daarnaast is het verschil met aartsrivaal Bayern, dat op de tweede plek staat, ook nog 10 punten. Dit seizoen behaalde BVB 13 overwinningen, 8 gelijke spelen en 4 nederlagen in de Bundesliga en dat toont dus wel aan dat de resultaten nogal variëren. Wat met name opvalt in de resultaten, is dat de ploeg van Edin Terzić maar liefst 31 tegendoelpunten om de oren kreeg. Daar lijken dus kansen te liggen voor de aanvallers van PSV.

In Europa draaide Dortmund een stuk beter dit seizoen. De Duitsers werden groepswinnaar in de poule des doods met PSG, Milan en Newcastle, Het lijkt erop dat een goed Champions League resultaat het enige is wat dit seizoen nog kan redden. Donyell Malen is een van de spelers die het verschil zou kunnen maken tegen zijn oude ploeg en ook bij de sportsbook Nederland sites wordt hij gezien als een van de favorieten om te scoren op woensdag. Een goal van de ex-PSV’er staat namelijk op 3.25 en dat is net iets meer dan de 2.65 die je krijgt voor een doelpunt van Luuk de Jong.

Maakt bijna landskampioen PSV een kans tegen Dortmund?

Met een 1-1 gelijkspel deed PSV op zich goede zaken in het thuisduel met Dortmund, maar weten ze ook dat ze vol aan de bak moeten om het succes binnen te halen. In Eindhoven lagen er wel degelijk kansen en gezien de resultaten van Dortmund en de zwaktes in de verdediging, weet Peter Bosz waar hij gevaar kan creëren. Het kan een droomseizoen worden voor de Eindhovenaren. Met 10 punten voorsprong op nummer twee Feyenoord, lijkt het landskampioenschap al binnen. Sinds 2007 heeft PSV de kwartfinale van de Champions League niet gehaald en nu lijken er toch echt kansen te liggen. Luuk de Jong is op dreef en het elftal is al acht wedstrijden op rij ongeslagen.

Bovendien geven de bookmakers PSV ook een goede kans. De odds liggen namelijk dicht bij elkaar. Met de Circus Super Odds wordt het wedden op deze wedstrijd nòg interessanter. Deze zijn op het moment van schrijven nog niet gepubliceerd, maar zullen weldra online komen. Toch zijn de odds nu al meer dan de moeite waard. Een overwinning van PSV staat namelijk bij Circus op 3.35 terwijl je voor BVB 2.19 krijgt. Wordt het een gelijkspel, net zoals in Eindhoven? Dan krijg je hier 3.60 voor.

Borussia Dortmund PSC odds Champions League

Wedden op Borussia Dortmund – PSV met bookmaker bonus

Behalve goede odds zorgen we natuurlijk ook nog dat je een magnifieke bonus kunt scoren bij deze beslissende wedstrijd in de Champions League. Met de Circus welkomstbonus, kun je nu namelijk tot wel €250 aan free bets pakken. Meld je aan via de knoppen op deze pagina, maak een eerste storting van minimaal €20 en jouw welkomstbonus is binnen! Zo kun je dus gratis wedden op Borussia Dortmund – PSV en nog veel meer topwedstrijden!

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.