Tour de France 2023 Wedden: voorbeschouwing en wedtips

Stefan Zande
29. juni 2023

Maak je klaar voor het hoogtepunt van het wielrenseizoen: de Tour de France! Deze prestigieuze wielerwedstrijd begint op 1 juli in het Spaanse Baskenland en duurt 21 dagen, waarbij de renners een uitdagend parcours afleggen op weg naar Parijs. In 1992 vond de laatste keer dat de Tour de France in Spanje begon plaats. Het Baskenland stond destijds ook in de schijnwerpers van de wielerwereld. De ronde ging van start met een proloog in San Sebastián, waar Miguel Indurain het felbegeerde gele tricot veroverde. Hieronder vind je alle belangrijke informatie over de race in de voorbeschouwing van de Tour de France 2023.

Tour de France 2023: profiteren van welkomstbonus

Circus, onderdeel van sportsbook Nederland, biedt een aantrekkelijk welkomstaanbod voor nieuwe spelers. Als je je registreert, krijg je de mogelijkheid om gratis weddenschappen te ontvangen ter waarde van maximaal €250, afhankelijk van je eigen inzet. Dit is een geweldige kans om je winkansen te vergroten tijdens de Tour de France. De Circus welkomstbonus biedt verschillende voordelen waar je van kunt profiteren. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe je er gebruik van kunt maken:

• Bij €50 inzet krijg je voor €50 aan gratis bets.
• €100 inzet betekent €100 aan gratis weddenschappen.
• Als je €250 inzet, dan ontvang je het maximale bedrag van €250 aan gratis bets.

Om gebruik te maken van Circus super odds hoef je alleen maar een account aan te maken bij Circus en een storting te doen met een handige betaalmethode zoals iDeal. Vervolgens plaats je een weddenschap op een sportevenement naar keuze. Zodra je deze eenvoudige stappen hebt voltooid, worden de gratis weddenschappen direct aan je account toegekend.
Circus bonus

Voorbeschouwing Tour de France 2023: wat kunnen we verwachten?

Voor de start van de Tour de France in 2023 zijn sterke klimmers van groot belang, in plaats van renners met goede tijdritvaardigheden. De race begint dit jaar met een uitdagende etappe van Bilbao naar Bilbao, zonder tijdrit, maar met veel klimwerk. De 182 kilometer lange etappe begint meteen met een beklimming en blijft vervolgens heuvelop en -af gaan. Vooral het slot van de etappe is zwaar: in de laatste veertig kilometer staan drie officiële beklimmingen op het programma. Bovendien is de laatste kilometer omhoog, met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,4 procent. Sprinters zullen geen reële kansen hebben in deze rit.

Een tip is om op zondag 9 juli voor de TV te gaan zitten en die tot het avondeten niet meer uit het oog te verliezen. Spektakel gegarandeerd. Deze rit eindigt na een heuvelachtige aanloop namelijk op de Puy de Dôme. Na 1988, de laatste keer dat deze beklimming in de Tour zat, was het niet meer mogelijk om op deze iconische berg aan te komen, vanwege de smalle weg en beperkte ruimte op de top. Maar nu maakt de vulkaan eindelijk zijn comeback. Het belooft een spectaculaire show te worden. Met een klim van 13,9 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7 procent zal niemand zich kunnen verstoppen. Het wordt gegarandeerd vuurwerk op deze beklimming.

Gokken op Tour de France: favorieten Gele Trui 2023

Tadej Pogacar (odd eindwinst: 2.10) heeft dit hele seizoen al laten zien dat hij onverslaanbaar is. Maar dat was vorig jaar ook het geval. Toch wist Jonas Vingegaard (quotering eindwinst: 2.10) van Team Jumbo-Visma de tweevoudig winnaar te verslaan. Wat voor spektakel staat ons dit keer te wachten? Laten we eens kijken naar de kanshebbers voor de algemene overwinning in de Tour de France.

De winnaar van de Tour in zowel 2020 als 2021 heeft dit jaar al indruk gemaakt. Hij heeft gemakkelijk overwinningen behaald in zowel eendaagse races als etappekoersen. Pogacar begon zijn campagne op 13 februari met een overwinning in de gravelklassieker Clásica Jaén Paraíso Interior, gevolgd door de Ruta del Sol (eindoverwinning en drie etappezeges), Parijs-Nice (eindoverwinning en drie etappezeges) en overwinningen in de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Vingegaard presteerde deze lente zeker niet slecht. De titelverdediger leverde in februari een indrukwekkende prestatie met een overwinning in de O Gran Camiño, waarbij hij zowel de algemene eindzege als drie etappezeges behaalde. Twee maanden later herhaalde hij dit succes in de Ronde van het Baskenland. Onlangs toonde hij zijn dominantie in het Critérium du Dauphiné, waar hij zowel de algemene eindoverwinning als twee etappezeges behaalde. Denk daar goed aan tijdens het gratis wedden.

Van der Poel in het geel na de eerste etappe?

Mathieu van der Poel heeft dit jaar als doel om de Tour de France uit te rijden. Hij haalde al eens het geel en een etappeoverwinning, maar in Parijs aankomen op de fiets is hem nog nooit gelukt. Toch zal hij ook dit jaar vol voor dagzeges gaan. De eerste etappe biedt direct kansen voor de Nederlandse ster. Je krijgt 5.00x je inzet terug als hij wint.

Gedurende de hele etappe zijn er constant heuvels en afdalingen. Vooral de slotfase is uitdagend, met drie beklimmingen in de laatste 45 kilometer. Bovendien stijgt de weg verraderlijk in de laatste kilometer. Wanneer de lichtgewichten, oftewel de pure klimmers, zich in de strijd om de etappeoverwinning mengen, wordt het moeilijk voor Van der Poel. De vraag is echter of zij zo vroeg in de wedstrijd al geïnteresseerd zijn in het veroveren van het gele tricot. Als dat niet het geval is, heeft onze landgenoot een goede kans!

Nu weet je genoeg om slim in te zetten op de Tour de France. Maak gebruik van de promoties en win mooie geldprijzen!

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!