Gold Cup barst los: Mexico, Canada en VS favorieten

Stefan Zande
25. juni 2023

#ad De Gold Cup 2023 staat op het punt om los te barsten en dat biedt met name voor de kleine landen in Midden- en Noord-Amerika de kans om boven zichzelf uit te stijgen en hoge ogen te gooien op een eindtoernooi. In totaal doen er 14 landen mee aan de groepsfase. Er zijn vier groepen, twee met vier ploegen, twee met drie teams. De beste twee van elke poule bereiken de kwartfinale. Het toernooi begint in de nacht van 24 op 25 juni en eindigt op 16 juli. Canada en de Verenigde Staten organiseren het evenement.

Zo kun je cashen met mooie odds tijdens de Gold Cup

Om het toernooi voor jou nog extra glans te geven, hebben we een mooie bet365 welkomstbonus voor je gevonden. Als nieuwe speler heb je een unieke kans om extra geld te verdienen. We bieden je nu een fantastische welkomstbonus waarbij je €50 aan gratis wedtegoed ontvangt! Om hiervan te profiteren, volg je eenvoudigweg de onderstaande stappen:

  • Verzin een inlog en maak een account aan
  • Stort een bedrag van 5 euro of meer
  • Claim de actie om je storting te vervijfvoudigen
  • Plaats een weddenschap van maximaal 5eu voor 25eu bonus of 10eu(+) voor 50eu bonus
  • Als je event is afgelopen, dan krijg je de bonus
  • Kies ‘wedkredieten gebruiken’ en je hebt de bonus binnen

Er zijn enkele belangrijke criteria waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je minimaal 24 jaar oud zijn om de bonus te kunnen ontvangen. Bovendien moet je de bonus binnen 30 dagen na het aanmaken van je account activeren om er gebruik van te kunnen maken.

Een andere vereiste is dat de quotering van je totale bet minimaal 1.20 moet zijn. Na je eerste bet ontvang je je free bets. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van en te voldoen aan deze criteria, zodat je met succes gebruik kunt maken van de sportwedddenschappen bonus.

Bet365 app review

Gold Cup: alle poules en deelnemers op een rij

Om een overzicht te krijgen van wie een goede kans heeft op de kwartfinales, zetten we de poules even voor je op een rij.

Poule A
Jamaica
Nicaragua Trinidad & Tobago
Verenigde Staten
Martinique/Puerto Rico

 

Poule B
Mexico
Honduras
Haïti
Qatar

 

Poule C
Costa Rica
El Salvador
Panama
Saint Kitts en Nevis/Frans-Guyana

 

Poule D
Guatemala
Cuba
Canada
Guadeloupe/Guyana

Normaal gesproken is dan alles wel duidelijk, maar bij de Gold Cup van dit jaar ligt dat even anders. Allereerst valt het doorgestreepte Nicaragua op. Het land was eigenlijk geplaatst, maar is uitgesloten van deelname. Waarom? Volgens de beslissing van de CONCACAF-commissie is Nicaragua geschorst van de Gold Cup vanwege schendingen van de regels. Het nationale team van Nicaragua heeft naar verluidt een speler opgesteld die niet speelgerechtigd was voor het land, wat resulteerde in de schorsing.

De speler in kwestie is Richard Rodriguez, een Uruguayaanse middenvelder. In 2019 werd hij staatsburger van Nicaragua nadat hij daarheen was verhuisd om voor Real Esteli te spelen. Hij maakte datzelfde jaar zijn debuut voor het Nicaraguaanse elftal. Echter, volgens de FIFA-regels moet een speler minimaal vijf jaar in een land wonen voordat hij in aanmerking komt om dat land op internationaal niveau te vertegenwoordigen. Rodriguez voldeed niet aan deze vereiste, aangezien hij in 2020 een uitstapje maakte naar CD Santaní, een club in Paraguay.

Verder zijn sommige landen nog niet zeker van een plek op het eindtoernooi omdat de play-offs pas kort voor het toernooi worden gespeeld. Goed om te weten voor je sportweddenschappen bonus. Daar deed ook Curacao aan mee, maar dat verloor in de halve finale van Saint Kitts en Nevis. En Qatar, hoe zit dat? Dat ligt inderdaad niet in Midden- of Noord-Amerika, maar is op uitnodiging van de organisatie aanwezig.

Favorieten Gold Cup: verrassing of VS, Mexico of Canada?

De Verenigde Staten lijkt de grootste kanshebber op de titel met de bet365 super boost. Zeker gezien de laatste wedstrijden van de USMNT. Net zoals bij de UEFA, werden bij de CONCACAF de Nations League Finales gespeeld. In de halve finale won de VS eenvoudig met 3-0 van Mexico door goals van Christian Pulisic (2x) en FC Groningen-speler Ricardo Pepi. In de finale werd eenvoudig afgerekend met de andere grote concurrent: Canada. Het werd 0-2 door treffers van Chris Richards en Folarin Balogun.

De favorietenrol is bij betting sites Nederland voor de Verenigde Staten. Dat is ook niet gek met spelers als Pulisic, Weah, Reyna en Dest. Toch is Mexico ook niet te onderschatten met sterren als Hirving Lozano, Santiago Giménez, Julián Araujo en Edson Alvarez. Canada moet het vooral hebben van de opvliegingen van Alphonso Davies (Bayern München) en Jonathan David (LOSC Lille).

De huidige titelverdediger is de Verenigde Staten. In de editie van 2021 werd het eerste in een poule met Canada en versloeg daarna Jamaica en Qatar op hun weg naar de finale. Daar wachtte Mexico. Dat werd een spannende eindstrijd, want pas na verlenging won de Verenigde Staten met 1-0. Verdediger Miles Robinson maakte destijds de winnende. Zo, nu heb je genoeg info om te kunnen cashen bij bet365; check de odds en win!

Over de auteur

Stefan Zande is de nieuwste aanwinst van ons redactioneel team. Hij concentreert zich met name op voetbal voorbeschouwingen maar draait zijn hand ook niet om voor andere sporten. Als recreatief wielrenner kent hij de wielersport als geen ander en zijn voorliefde voor Amerikaanse sporten komt zo nu en dan ook uitstekend van pas. Kortom, een all-rounder!

Bet365 Nieuws