Manchester City – Bayern München: Tip, preview & odds – 11.04.2023

Sydnes Meekes
10. april 2023

City tegen Bayern had de finale kunnen zijn. Game vier voor Tuchel als Bayern-coach en opnieuw een poging van Guardiola om iets dichter bij de CL-eindoverwinning te komen.

Het zijn een paar turbulente dagen en weken geweest voor Bayern sinds de nederlaag tegen Leverkusen. De coach moest weg, een van de beste coaches ter wereld mocht het overnemen. Tuchel volgde Nagelsmann op als “trainer met talent” en wil nu tegen zijn vriend Guardiola in de koningsklasse laten zien dat hij terecht is aangenomen door de recordkampioenen. Voor de Nederlandse bookmakers is het echter al voordat de wedstrijd begint duidelijk dat City als favoriet de wedstrijd ingaat, en dat is duidelijk. En dat was ook zo voor de bekernederlaag tegen Freiburg.

We analyseren dit topduel in de kwartfinales van de Champions League voor je en laten je zien welke tips voor sportweddenschappen en Bayern-weddenschappen  ons zijn opgevallen. Laten we beginnen!

Manchester City: statistieken en huidige vorm

n de Premier League probeert City nog steeds koploper Arsenal onder druk te zetten en daar zijn ze niet slecht in. Ze razen van zege naar zege en onlangs verspeelde Arsenal zelfs twee punten. Desalniettemin is er nog steeds een gat van zes punten tussen de eerste en tweede plaats, al moet gezegd worden dat City een wedstrijd minder heeft dan The Gunners.

In de hoofden van de spelers draait alles om Bayern en dus ook om de kwartfinales van de koningsklasse. Volgens Guardiola is het kampioenschap niet meer te winnen, dus nu moet het eindelijk de CL-titel worden. De vorm zit zeker goed en Haaland was net op tijd weer fit voor de kraker tegen Bayern en scoorde twee doelpunten in zijn comeback-duel. Hij heeft met BVB nooit kunnen winnen van Bayern en wil het nu eindelijk eens gaan maken met City.

Er zijn tot nu toe geen competitieve wedstrijden geweest tussen de twee clubs, slechts twee vriendschappelijke wedstrijden die City telkens won. De doelpuntenmachine is definitief klaar voor Bayern en wat de odds betreft, wedden bookmakers zoals bet365 momenteel op een thuisoverwinning voor City.

Bayern München: statistieken, feiten en vorm

Voor de nieuwe Bayern-coach Tuchel is het pas de 4e wedstrijd als coach van de Duitse recordkampioen en hij moet al spelen tegen Man City in de kwartfinales van de Champions League. Na een openingszege tegen BVB was er een verrassende nederlaag in de beker tegen Freiburg, die op de volgende Bundesliga-speeldag in ieder geval gedeeltelijk kon worden goedgemaakt. Bayern won met 1-0 in een close game en de Ligt nam uitgerekend de beslissing met een droomgoal. Het offensief deed het niet slecht, maar de evaluatie van de kansen van Bayern tegen Freiburg was catastrofaal. Als je tegen City wilt overleven en een kans wilt maken, moet je beter worden voor het doel van de tegenstander.

Tuchel heeft in ieder geval al ervaring opgedaan tegen de sterrenploeg van Guardiola bij Chelsea en dit record geeft Bayern wellicht op korte termijn geen vertrouwen. Want als Chelsea-coach verloor hij de laatste twee duels tegen City met elk 0-1.

In zijn eerste drie duels tegen Pep and the Skyblues won Tuchel immers met Chelsea (1-0, 2-1 en 1-0). Zijn palmares is dan ook positief, hij heeft drie van de vijf duels gewonnen. Wat we hier duidelijk kunnen lezen: Het duel eindigde vier keer in 1-0, slechts één keer vielen er meer doelpunten en dat was op 8 mei 2021 in de 2-1 overwinning van the Blues.

Met Tuchel en Guardiola ontmoeten twee tactische freaks elkaar die niet alleen willen winnen, maar ook het spel willen beheersen en het tempo willen bepalen. Het is goed mogelijk dat de heenwedstrijd vergelijkbaar zal zijn met de recente duels van Tuchel met City en dat we niet veel doelpunten zullen zien. Hoe dan ook, de beslissing valt pas in de terugwedstrijd in München en de meer spectaculaire wedstrijd zal hier waarschijnlijk ook worden aangeboden.

Manchester City – Bayern München wed tips en voorspelling

We verwachten weinig actie en weinig doelpunten in de heenwedstrijd. Zoals de meeste bookmakers het zien, wedden we liever op minder dan 2,5 doelpunten en dat City niet verliest. Combineer je beide tips met de bet365 app, dan is de kans 2,75. Met een inzet van €25, dat maakt een totale winst van bijna €70, kan het.

Waarom geloven we niet in veel doelpunten? Tuchel won vier van de laatste vijf keer met 1-0 van Guardiola en Chelsea won één keer met 2-1. En in zo’n belangrijke wedstrijd en tegen een tegenstander als Bayern verwachten we geen hara-kiri van Pep of van Tuchel aan de kant van Bayern. De beslissing komt pas in de tweede ontmoeting.

 

Over de auteur

Sydnes Meekes is een groot voetballiefhebber. Hij volgt alle grote Europese competities en schrijft hier dan ook graag over, in combinatie met wedtips en sportweddenschappen. Mocht een Nederlandse bookmaker met een mooie actie komen,dan is Sydnes altijd als eerste op de hoogte.

Bet365 Nieuws