Club Brugge vs Anderlecht, kan Anderlecht het gat van negen punten verkleinen?

Peter Vissers
30. april 2021

De openingswedstrijd van de Play-off 1 gaat tussen gedoodverfde titelkandidaat, Club Brugge en een dit seizoen wisselvallig Anderlecht op zoek naar de tweede plaats die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League.
Met de zes wedstrijden die nog te gaan zijn voor de ploegen in de kampioensgroep stijgt de spanning voor de Europese plaatsen. De titel, die lijkt echter vergeven aan blauw zwart. De thuisploeg verdedigt een voorsprong van acht punten op nummer twee Royal Antwerp, negen punten op Anderlecht en tien punten op RC Genk. Wat denken de online bookmakers?

Voor deze wedstrijd lijken alle spelers die regelmatig in de basis staan aanwezig voor de thuisploeg van coach Philip Clement, Ook Noa Lang die er even tussenuit was met een blessure is weer fit en dat het met zijn vorm wel goed zit liet hij zien met twee doelpunten in de laatste twee wedstrijden. Één daarvan was tegen Anderlecht en die wedstrijd wonnen de hoofdstedelingen drie weken geleden.

In die wedstrijd waren de jonge talenten Lucas Nmecha en Albert Lokonga Sambi de doelpuntenmakers van Anderlecht. Beide maken een prima seizoen door en Anderlecht hoopt onder andere op bevliegingen van deze twee jongens om het gat naar Brugge te verkleinen en de titelrace weer enigszins spannend te maken.

Ook de bezoekers lijken vrijwel de gehele ploeg beschikbaar te hebben voor deze wedstrijd. Alleen verdediger Hannes Delcroix en keeper Hendrik van Crombrugge die allebei al langer geblesseerd zijn, zijn in deze wedstrijd niet beschikbaar voor de ploeg van coach Vincent Kompany. Een ongelijke strijd voor de titel? Misschien, maar evengoed zijn er genoeg interessante mogelijkheden om geld te verdienen door te wedden op voetbal.

Club Brugge - Anderlecht odds Jupiler Pro League
© Betfirst

Wedden op Club Brugge tegen Anderlecht

Anderlecht zit in een goeie reeks van vier gewonnen wedstrijden, inclusief de toppers tegen Brugge en Antwerp, maar toch is het de thuisploeg die de torenhoge favoriet is bij de bookmakers. Voor een overwinning van Club Brugge krijg je bij Betfirst een quotering van 1.86, terwijl je voor een overwinning van de bezoekers 4.20 kan krijgen.

Er wordt ook verwacht dat er doelpunten vallen. Voor een 0-0 eindstand krijg je met 13.00 best een hoge quotering. Het ligt dan ook niet voor de hand dat de beginstand ook de eindstand zal worden. Brugge scoorde in het reguliere seizoen gemiddeld meer dan twee doelpunten per wedstrijd en Anderlecht precies anderhalf doelpunt per wedstrijd. Op basis daarvan verwachten de bookmakers dat er ongeveer drie doelpunten gescoord worden.

Als je echter echt geld wilt verdienen en je denkt dat beide ploegen niet terughoudend gaan zijn en de doelpunten bij bosjes gaan vallen, dan kun je wat meer risico nemen. Voor zes doelpunten of meer krijg je odds van 11.00 en bij zeven doelpunten of meer loopt dat zelfs op naar 26.00. Dan moeten Bas Dost, Noa Lang en Nmecha natuurlijk wel op schot zijn!

Momenteel zijn er in Belgie geen bookmaker bonus promoties te pakken wegens de wetgeving.

De aftrap van Club Brugge vs Anderlecht is aanstaande zondag om 18:30 in het Jan Breydel Stadion in Brugge

BetFIRST Nieuws