Club Brugge vs Royal Antwerp, kan Brugge het verschil nog groter maken?

Peter Vissers
18. maart 2021

Het lijkt stilaan wel duidelijk dat Club Brugge de titel niet meer kan ontlopen, met nog vier speelronden te gaan in de reguliere competitie en zes wedstrijden in de kampioenspoule is het echter nog niet gedaan. Kan Royal Antwerp de achterstand verkleinen?

De wedstrijd tussen de nummers één en twee van de eerste klasse is wel eens een spannendere affiche geweest. Het verschil tussen Brugge en Antwerp is al 19 punten, en Brugge dat ook nog eens in bloedvorm steekt, lijkt daarmee met de titel weg te lopen.

Zoals je wellicht weet kan je geen bookmaker bonus in Belgie meer ontvangen, toch zijn er enkele andere fijne promoties nog te vinden bij Bet777 via de link:

Club Brugge - Antwerp odds in Jupiler League
© Bet777

De strijd op de play off plekken?

Bij Anderlecht gaat het al het hele seizoen wat moeizaam, terwijl Genk na een goeie start Brugge na de winterstop ook niet meer kon bijbenen. Hoewel het verschil tussen Antwerp en de achtervolgers niet groot is, houden de Antwerpenaren zich dit seizoen prima staande in de Jupiler Pro League en hebben ze ook een goeie Europa League campagne achter de rug.

Alle tekenen wijzen echter op een nieuwe overwinning voor de regerend kampioen. Inmiddels zijn alle spelers terug van blessures en zijn er geen nieuwe besmettingen meer in de selectie, dus kan de leider probleemloos naar deze wedstrijd toewerken. Bas Dost was afgelopen weekend weer terug van een blessure en gaf in Gent direct zijn visitekaartje af met twee doelpunten. Daarnaast lijkt ook de rest van het team beschikbaar voor deze krachtmeting.

Antwerp daarentegen mist in ieder geval drie basisspelers voor deze wedstrijd. Dieumerci Mbokani, die dit seizoen al veel geblesseerd is geweest is geschorst, net als verdediger Abdoulaye Seck. Ook de blessuregevoelige Fransman Jérémy Gélin, die als hij fit is meestal in de basis staat, is er opnieuw niet bij. Het heeft dus alles weg van een makkelijke wedstrijd voor Blauw-Zwart, toch geeft deze wedstrijd genoeg interessante mogelijkheden als je wilt wedden via de bookmakers.

Wedden op Club Brugge vs Antwerp

Dat Club Brugge bij de bookmakers de favoriet is voor deze wedstrijd is wel duidelijk. Ze zijn in de nationale competitie al 12 wedstrijden ongeslagen en richten zich na de uitschakeling in de Europa League en in de beker vol op de landstitel. Je krijgt voor een overwinning van de thuisploeg ook maar een quotering van 1.46 van Bet777.

Brugge kan de voorsprong op de nummer twee naar meer de 20 punten laten groeien, dat zou genoeg moeten zijn om straks de kampioenspoule zonder kleerscheuren te overleven en het kampioenschap opnieuw naar de Belgische kust te halen.

Wat misschien interessanter is, is het aantal doelpunten, de aanvallende kracht van Brugge kent geen gelijke dit seizoen. De Nederlandse garde op het middenveld en voorin, met drijvende kracht Hans Vanaken daarnaast staat al maanden garant voor doelpunten. Kijk daarom eens naar het aantal doelpunten voor deze wedstrijd. Denk je namelijk dat dit een walk-over wordt voor Brugge, dan kun bij Bet777 odds van 7.00 krijgen als de thuisploeg meer dan 3 keer het net vindt.

Als we deze even vergelijken met de andere quoteringen dan zijn deze iets slechter, met een 7.00 bij Bwin.

Denk je dat ook Antwerp een aantal keer gaat scoren, dan krijg je bijvoorbeeld een quotering van 11.00 voor 6 doelpunten of meer in het Jan Breydelstadion.

De aftrap van Club Brugge vs Antwerp is aanstaande zondag om 13:30. Bekijk ook al onze sportweddenschappen bonus promoties via de hoofdpagina.

Bet777 Nieuws