Club Brugge vs Beerschot VA, gaat Brugge langs hekkensluiter?

Peter Vissers
20. augustus 2021

Club Brugge heeft geen perfecte seizoensstart gehad, maar doet ondanks dat gewoon bovenin mee, Beerschot daarentegen staat na een dramatische start van het seizoen helemaal onderaan.
De Antwerpenaren deden vorig seizoen nog lang mee voor de bovenste plaatsen, voordat het tegen het einde van het seizoen minder werd. Die negatieve trend heeft zich dit jaar doorgezet, want na vier wedstrijden staan ze laatste met één schamel punt. Tegen de regerend kampioen zal het Beerschot van coach Peter Maes daarom de ommekeer in willen zetten, maar dat zal zonder één van de sterkhouders moeten gebeuren. Ryan Sanusi kwam niet ongeschonden uit de vorige wedstrijd en ligt waarschijnlijk maanden uit de roulatie met een knieblessure.

Club Brugge - Beerschot odds in de Jupiler League
© Bwin

Daarnaast sukkelt Tom Pietermaat ook nog steeds met een blessure waardoor de middenvelder er ook tegen Club Brugge waarschijnlijk niet bij is. Bij de Blauw-zwarten lijken er weinig personele problemen voor deze wedstrijd en dus lijkt coach Philippe Clement de gehele selectie tot zijn beschikking te hebben. Dus ook Bas Dost, die na het verliezen van zijn basisplaats nadrukkelijk in de belangstelling staat van onder andere Feyenoord, dat de 32-jarige spits maar wat graag over lijkt te willen nemen.

Voorlopig lijkt Club de Nederlander nog niet te willen laten gaan en daarom zijn ze in gesprek om het aan het einde van het seizoen aflopende contract te verlengen. Ook de mannen in vorm; Charles de Ketelaere, Noa Lang en Ruud Vormer zijn gewoon van de partij voor de titelhouder, die over een aantal weken ook de Champions League campagne begint. Wil je wedden op voetbal dan is deze wedstrijd tussen de twee Vlaamse ploegen een interessante optie. <

Wedden op Club Brugge vs Beerschot VA

Het krachtsverschil tussen deze twee ploegen lijkt groot en dat denken de bookmakers ook. Voor een thuisoverwinning krijg je bij Bwin een quotering van 1.20 aangeboden, terwijl die voor een overwinning voor Beerschot op 13.50 ligt.

Tenzij je dus denkt dat Beerschot echt een goede kans maakt op de overwinning is het daarom waarschijnlijk interessanter om op de handicap in te zetten. Een overwinning van Beerschot met een 0-2 handicap kan je 2.25 opleveren, dat betekent dus dat Beerschot met niet meer dan één doelpunt verschil mag verliezen om deze weddenschap binnen te halen. Als je toch denkt dat Club vele malen sterker is kun je met Club Brugge met een 0-2 handicap 2.40 krijgen. Je wint de weddenschap dan alleen als de thuisploeg met minimaal drie doelpunten verschil wint in het Jan Breydel Stadion in Brugge.

Je kunt ook op het aantal doelpunten wedden. Verwacht je een doelpuntenfestijn die vanaf de aftrap al los gaat, kun je bijvoorbeeld odds van 4.40 krijgen voor drie doelpunten of meer die in de eerste helft al gescoord worden. In de hele wedstrijd kun je een totaal van drie doelpunten natuurlijk geen doelpuntenfestijn noemen en dus krijg je daar maar 1.40 voor, maar als je op zes doelpunten of meer wedt, krijg je daar 5.75 voor aangeboden.

De aftrap van Club Brugge vs Beerschot VA is aanstaande zondag om 18:30