Club Brugge vs Oostende, Club op zoek naar eerherstel na beschamende nederlaag

Peter Vissers
10. september 2021

Twee weken na de schrikbare 6-1 nederlaag tegen AA Gent, gaat Club Brugge tegen Oostende op zoek naar de koppositie in de Jupiler Pro League. 

De thuisploeg kan de wedstrijd om het vertrouwen te vergroten goed gebruiken, want op woensdag komt het sterrenensemble van Paris Saint Germain op bezoek in de eerste Champions League wedstrijd van het jaar. De tegenstander van komende vrijdag kent zelf een redelijk begin van het seizoen. Oostende heeft tot nu toe drie wedstrijden gewonnen en ook drie verloren en daarmee staat het maar drie punten van de koppositie en in theorie kunnen ook zij die overnemen van Union Saint-Gilloise.

De voorbereiding van Brugge voor deze wedstrijd is niet ideaal. Direct na de 6-1 nederlaag reisden flink wat spelers af naar hun nationale ploeg en België speelde woensdagavond pas in Rusland tegen Wit-Rusland, waardoor Hans Vanaken, Charles de Ketelaere en Brandon Mechele dus pas een dag voor de wedstrijd aanwezig zullen zijn. Van vermoeidheid zullen ze waarschijnlijk overigens niet al teveel last hebben want geen van alle kwam in actie tegen Wit-Rusland.

Club Brugge - Oostende Statistieken 2021
© betFIRST

Verder lijkt vrijwel iedereen aanwezig te zijn voor Club Brugge, dus ook Bas Dost, die nadrukkelijk op de nominatie stond om de club in de transferwindow achter zich te laten en Wesley, die weer terug is op het oude nest na een deels door blessureleed mislukte periode in de Premier League bij Aston Villa. Ook José Izquierdo is weer terug op het oude nest na vier jaar in Premier League. Door blessureleed kwam ook hij er amper meer aan te pas en dus mag hij bij zijn oude club weer proberen in vorm te raken. Of hij deze wedstrijd al beschikbaar is, is nog een twijfelgeval. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met een weddenschap met de kampioen van België leuk geld verdienen.

Wedden op Club Brugge vs Oostende

Ondanks dat Club Brugge geen ideale voorbereiding op deze wedstrijd heeft gedraaid, zijn ze bij de bookmakers de torenhoge favoriet. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Betfirst namelijk een quotering van 1.34 terwijl een overwinning van Oostende je 8.75 op kan leveren voor elke euro die je inzet.

Mede door de deceptie van twee weken geleden heeft Club Brugge dit seizoen al 11 doelpunten geïncasseerd en lijkt het of ze een zeer zwakke defensie hebben, want ze staan in de top drie van ploegen met de meeste tegendoelpunten. Hoewel Club nog moet laten zien dat dit een eenmalige offday was, kun je verwachten dat het verdedigen ze deze keer een stuk beter afgaat. Je kunt bijvoorbeeld 2.05 verdienen als de thuisploeg deze wedstrijd de nul houdt. Als je denkt dat de verdediging het ook tegen Oostende moeilijk krijgt, kun je daar meer geld mee verdienen. Zo krijg je 4.40 als de bezoekers twee keer of meer het net vinden en dat loopt op naar 14.00 als ze keeper Simon Mignolet zelfs drie keer of vaker passeren.

De aftrap van Club Brugge vs Oostende is aanstaande vrijdag om 20:45 in het Jan Breydelstadion in Brugge.

BetFIRST Nieuws