Wint Brugge opnieuw? Wedden op Club Brugge – OH Leuven

Erik de Kort
22. februari 2021

Vanavond staan koploper Brugge en nummer acht Leuven tegenover elkaar in het Jan Breydel Stadion. Wie gaat deze wedstrijd winnen?

Club Brugge blijft maar winnen in België

Met een 1-1 gelijkspel in Kiev deed Brugge uitstekende zake in de Europa League. Hoewel een overwinning nog net iets mooier was geweest geeft het gelijkspel een prima uitgangspunt om de kwartfinales veilig te stellen in eigen huis. De returnwedstrijd tegen Dynamo Kiev staat donderdag op het programma. Eerst is het tijd om vanavond te strijden tegen Leuven. Antwerp liet dit weekend voor de tweede keer op rij punten liggen en ook nummer drie Genk verloor opnieuw. Met op dit moment twee wedstrijden minder gespeeld is het verschil twaalf punten. Winst vanavond kan zorgen dat Brugge op een verschil van 15 punten komt te staan met nog steeds een match minder gespeeld.

Hoewel een overwinning mooi zou zijn vanavond, zal er toch ook gedacht worden aan de Europa League. Een flink aantal spelers zijn niet fit en lijken ook niet in aanmerking te komen voor de match vanavond. Het gaat hier om Denswill, Mitrovic, Vanaken, Rits en Sandra. Smaakmaker Noa Lang lijkt fit genoeg om vanavond en donderdag te kunnen starten. We gaan zo kijken waar we de beste odds vinden om te wedden op voetbal maar laten we toch ook OH Leuven eens uitlichten. Maken ze een kans tegen Club Brugge?

 

Leuven doet het niet onverdienstelijk

De achtste plaats waar Leuven momenteel op staat geeft ze nog net recht op de play-offs. Mechelen liet al punten liggen dit weekend maar met 40 punten heeft Leuven ook nummer zeven, zes en vijf in het vizier. Als Leuven zou winnen vanavond betekent dit dat ze op 43 punten komen te staan en dat is dan zelfs evenveel als nummer drie Genk. Een gelijkspel zou beteken dat Leuven over Beerschot springt en een punt achter nummer vijf Anderlecht zou komen te staan. Leuven won de laatste wedstrijd maar verloor de match ervoor van RWDM en speelde gelijk tegen Standard. Ook in de Beker van België werden ze uitgeschakeld door degradatiekandidaat Club Brugge. Al met al is de notering op de ranglijst echt niet slecht maar verliezen ze af en toe de broodnodige punten zonder dat dat hoeft. Brugge lijkt onverslaanbaar in België maar voor Leuven kan een goed resultaat ze naar boven schuiven. Wat denken de bookmakers van deze wedstrijd? Je leest het hieronder.

Bwin odds bij Club Brugge tegen Leuven 22-02-2021

©Bwin

De bookmakers odds bij Club Brugge – OH Leuven

Nu dat Club Brugge maar door gaat met winnen is het natuurlijk lastig om een andere club dan Brugge als favoriet te kiezen. Ook Bwin kiest dit keer opnieuw voor winst van Brugge. Ondanks het drukke programma en het verspreiden van de prioriteiten krijg je 1.34 voor winst van Club tegenover 8.25 als je inzet op winst van OH Leuven. Een gelijkspel, in onze ogen best mogelijk, staat op 5.50. Het zal interessant worden om te zien hoe beide ploegen deze match ingaan en de odds maken het wedden nog interessanter! Vergeet trouwens ook niet onze Bwin review eens door te lezen.