Club Brugge vs RC Genk, kampioen ontvangt nummer twee in wedstrijd enkel voor de eer

Peter Vissers
21. mei 2021

Met een zwaarbevochten 3-3 tegen Anderlecht afgelopen donderdag stelde Club Brugge de Belgische landstitel veilig. De 4-0 overwinning van RC Genk op Royal Antwerp zette de druk er nog wel vol op, maar blauw zwart hield het hoofd koel en pakt zijn 17e titel.
RC Genk, dat al weken in uitstekende vorm is, liet Brugge nog wel even zweten, als die laatste namelijk geen punt gepakt hadden was deze onderlinge wedstrijd beslissend geweest. Dat is echter niet het geval en omdat Genk zich ook al van de tweede plaats verzekert heeft, gaat deze wedstrijd nergens meer over.

Wat betreft wedden op voetbal is dat alleen maar interessanter. Het is ook lastiger, want je weet vooral nog niet wie er gaan spelen en wie na een lang seizoen wat rust krijgen. Dat kan bijvoorbeeld gelden voor de internationals, die over een paar weken België of één van de andere landen mogen vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap of op de Copa America.

Club Brugge - Racing genk playoffs 2021
© Bet777

Dat geldt in ieder geval voor Brugge doelman Simon Mignolet en middenvelder Hans Vanaken, die na een paar matige weken tegen Anderlecht toch weer ontzettend belangrijk was. Voor Genk staat aanvoerder Bas Heynen op de reservelijst voor België en zijn onder andere verdedigers Carlos Cuesta en Daniel Muñoz voor de Colombiaanse nationale ploeg opgeroepen.

Jere Uronen, die aast op een plek in het Finse nationale elftal dat voor het eerst op het EK aanwezig zal zijn, kan dat een kans zijn na weken zonder speeltijd bij Genk. Daarnaast kunnen er ook nog wat jonge spelers een kans krijgen op speelminuten al met het oog op het volgende seizoen.

Wedden op Club Brugge vs RC Genk

Of de Club Brugge spelers amper drie dagen na het behalen van de titel alweer hersteld zijn van het kampioensfeestje is nog maar de vraag, daarom heeft RC Genk een goeie kans op de overwinning. De bookmakers zijn het daar niet helemaal mee eens. Bet777 bijvoorbeeld geeft een quotering van 1.95 als de thuisploeg het seizoen winnend afsluit, terwijl die voor een overwinning van RC Genk met 3.90 een stuk hoger ligt.

Ook als het gaat om doelpunten er gescoord worden liggen er mogelijkheden. Vaak zijn wedstrijden waar er niets meer op het spel staat wat opener, want de druk is er toch wat af. Toch krijg je bij de bookmakers in deze wedstrijd al 2.15 als er vier keer of meer gescoord wordt, een quotering van 3.65 als er vijf keer of meer gescoord wordt en dat loopt al op naar 6.75 als er zes keer of meer gescoord wordt. Denk je dat beide ploegen het wel gezien hebben dit jaar en er weinig gaat gebeuren, krijg je odds van 5.25 voor één doelpunt of minder en 13.00 voor een 0-0 gelijkspel.

De aftrap van Club Brugge vs RC Genk is aanstaande zondag om 18:30

Bet777 Nieuws