Club Brugge vs RC Genk, seizoen in België trapt af met Super Cup

Peter Vissers
17. juli 2021

Minder dan twee maanden na het kampioenschap van Club Brugge ontmoeten de landskampioen en de bekerwinnaar elkaar op zoek naar de eerste prijs van het seizoen.
Het Europees Kampioenschap is nog geen week voorbij of de seizoensopener in België staat alweer op het programma. Deze wedstrijd, die in het Jan Breydel Stadion van Club gespeeld wordt, was ook de laatste officiële wedstrijd van beide ploegen. Toen Brugge de titel al in handen had, en Racing Genk de wedstrijd die nergens meer om ging winnend afsloot.

Van de spelers die toen aan de aftrap stonden zijn er een flink aantal nog niet bij. Voor de thuisploeg zijn Hans Vanaken, Edouard Sobol en Simon Mignolet nog met vakantie na hun deelname aan het EK. Aanvoerder Ruud Vormer is er ook niet bij; hij moest in quarantaine omdat hij een hoogrisicocontact is van iemand die positief getest is.

Hij mag er dus van de autoriteiten vanwege zijn quarantaine niet bij zijn. Ook de Colombiaan Eder Balanta, die afgelopen seizoen geen vaste basisspeler was, maar toch regelmatig aan de aftrap stond is er vanwege een blessure niet bij.

betway logo

Bekijk de beste bookmakers hier!

Ook RC Genk begint lang niet in zijn sterkste opstelling aan deze wedstrijd om de eerste prijs van het seizoen. Met name de verdediging is ernstig gehavend, Colombianen Daniel Muñoz, Jhon Lucumi en Carlos Cuesta waren actief op de Copa America en zijn nog op vakantie. Ook Kristian Thorsvedt, één van de grote vier in aanvallend opzicht van het afgelopen jaar lijkt deze wedstrijd te moeten missen met een blessure. Paul Onoachu daarentegen lijkt wel gewoon aan de aftrap te verschijnen. De Nigeriaan aast op een stap hogerop na zijn topseizoen in België, maar staat voorlopig nog onder contract bij Genk en lijkt tot die transfer ook gewoon beschikbaar voor de ploeg van John van den Brom. Wil je deze Super Cup interessanter maken, doe dat dan door te wedden op voetbal!

Wedden op Club Brugge vs RC Genk

Beide ploegen missen dus nogal wat spelers, maar mede door het gemis van de Colombianen van RC Genk is Club Brugge de favoriet voor deze wedstrijd. Ook omdat andere Genk verdedigers Angel Preciado en Gerardo Arteaga pas net terug zijn na internationale uitstapjes. Voor een overwinning van Club Brugge krijg je bij Betway namelijk een quotering van 1.70 aangeboden, terwijl die voor Genk op 4.00 ligt.

Als je denkt dat de thuisploeg inderdaad gaat winnen, maar dat er ook gescoord gaat worden, kun je ook op een combinatie wedden. Winst voor Club Brugge en beide ploegen scoren kan je namelijk odds van 3.20 geven. Denk je dat beide teams inderdaad gaan scoren, maar dat RC Genk er met de overwinning vandoor gaat, krijg je daar 7.00 voor.

Er worden ook doelpunten verwacht, dus als jij denkt dat dat niet het geval gaat zijn, dan kun je bijvoorbeeld 4.00 krijgen als er maar één of geen enkel doelpunt gescoord wordt.

De aftrap van Club Brugge vs RC Genk is deze zaterdag om 20:45