Club Brugge vs Royal Antwerp, titel in zicht voor de thuisploeg

Peter Vissers
14. mei 2021

De play-off voor het kampioenschap gaan nog niet heel goed voor de thuisploeg uit Brugge, maar de club heeft nog steeds een voorsprong van vijf punten op de nummer twee. Kan de thuisploeg nu wel een grote stap zetten richting de titel?

Drie dagen nadat de ploegen elkaar al in Antwerpen troffen, vind er een nieuwe ontmoeting plaats. In Antwerpen wilden beide ploegen vooral niets weggeven, waardoor er een saaie wedstrijd ontstond. Geen van beide ploegen nam risico’s en het resultaat was dan ook een bloedeloze 0-0. Voor beide ploegen geen goed resultaat, maar het leek dat ze er allebei wel tevreden mee waren.  Check meteen de mooie odds bij Bwin:

Club Brugge - Antwerp odds in de playoffs 2021
©Bwin

In Brugge zal de thuisploeg waarschijnlijk geen genoegen willen nemen met een gelijkspel, hoewel het resultaat in de wedstrijd tegen Anderlecht en RC Genk daar ook een grote rol in speelt. Mocht Genk namelijk niet de volle buit pakken in Brussel, is een overwinning voor Club Brugge genoeg voor het behouden van de Belgische titel. En dat dan voor ‘eigen publiek,’ hoewel dat dan zal bestaan uit fans buiten het stadion.

Voor deze mogelijk beslissende wedstrijd heeft de thuisploeg de beschikking over vrijwel de gehele selectie. Geen van de basisspelers of vaste invallers lijken deze wedstrijd te moeten missen en alleen Nabil Dirar, die het hele jaar al een bijrol speelt is er zeker niet bij.

De gasten daarentegen hebben met meer personele problemen te maken. Door een ziekte uitbraak in de selectie moesten vier spelers deze wedstrijd al missen en het lijkt dat ze er ook deze wedstrijd nog niet bijzijn, of de uitbraak voor nog meer afwezigen zorgt moet nog blijken. Dieumerci Mbokani was er ondanks wat fysieke problemen wel gewoon 90 minuten bij in Antwerpen, en dat lijkt ook nu gewoon weer het geval te zijn. Wil je wedden op voetbal, kijk dan eens naar deze mogelijke kampioenswedstrijd.

Wedden op Club Brugge vs Royal Antwerp

Bij de bookmakers is de thuisploeg duidelijk de grote favoriet voor de overwinning. Voor een overwinning van Club Brugge krijg je met een quotering van 1.48 amper waar voor je geld, maar een overwinning van de gasten kan je een stuk meer opleveren met odds van 7.75. Natuurlijk is de kans op een uitoverwinning onder deze omstandigheden dan ook niet zo groot.

Ondanks de 0-0 in Antwerpen hebben beide ploegen geen gebrek aan aanvallende klasse en dus kan het misschien een goed idee zijn om te wedden op doelpunten. Je krijgt deze keer 9.50 voor een 0-0, maar het ligt meer voor de hand dat er wel een aantal doelpunten vallen. Voor drie of meer doelpunten staat de quotering nog op een matige 1.74, maar als je voor vijf of meer doelpunten gaat dan wordt het pas echt interessant met odds van 5.50.

Als je echt een gokje wilt wagen op een grote hoeveelheid doelpunten, dan is er een quotering van 27.00 beschikbaar. Wil je die weddenschap winning, dan moet er overigens wel acht keer of meer gescoord worden. Een bookmaker bonus krijg je helaas niet meer in Belgie, gelukkig zijn er nog odds boosts bij Bwin hieronder!

De aftrap van Club Brugge vs Royal Antwerp is aanstaande zondag om 18:30