Coupe de France finale: Paris Saint-Germain vs. Saint-Etienne

Robert Brondel
20. juli 2020

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. De Coup de France-finale tussen Paris SG en Saint-Etienne kan worden beslecht. De wedstrijd was verondersteld door te gaan op 25 april, maar de gezondheidscrisis besliste daar anders over en ze werd uitgesteld.

Het was maanden op een rij de grootste vraag in Frankrijk als het met voetbal te maken had. Wanneer zal de finale van de Coupe de France nu eindelijk doorgaan? Niet dat het meteen een spannende wedstrijd belooft te worden, daarover later meer met de odds van de beste bookmakers Nederland.

Op 28 april 2020 besliste de Franse eerste minister Édouard Philippe dat alle sportevenementen in Frankrijk zouden worden geband tot september. Later werd daarop teruggekomen, en besliste de France voetbalbond FFF op 26 juni dat de wedstrijd dan toch zou kunnen doorgaan. De datum werd vervolgens vastgepind op vrijdag 24 juli 2020 om 21u00 CEST. De finale zal doorgaan in het Stade de France in Saint-Denis (Parijs), zoals oorspronkelijk gepland. Scheidsrechter voor dit gebeuren is Amaury Delerue.

Beide ploegen in de Coupe de France

Voor Paris Saint-Germain is het best een belangrijke wedstrijd, in de zin dat ze hun verlies van 2019 kunnen goedmaken. Ze werden toen tweede in de Coup de France-finale tegen Rennes, na penalties. Het kwam namelijk tot een 2-2 gelijkspel in extra tijd, en de strafschoppenronde maakte de eindbeslissing in het voordeel van Rennes. Het wordt overigens de zesde keer op rij (!) dat Saint-Germain in de Coupe de France finale zal staan.

Voor Saint-Étienne is het dan weer best bewonderenswaardig te noemen dat ze het tot in de finale schopten dit jaar. Vorig jaar vielen ze al uit de boot in de laatste 16 wedstrijden van de Coupe de France, toen ze verloren tegen Dijon. De laatste keer dat Saint-Étienne het tot in de Coupe de France-finale schopte was zowaar in 1982.

Daarmee is al meteen veel gezegd over de winstkansen van beide ploegen. Laten we een kijkje nemen naar de odds.

PSG - St Etienne finale odds
© Speedybet

Odds voor de Coupe de France-finale

We zien ze hierboven al prijken, de noteringen voor deze wedstrijd bij Speedybet. Daaruit blijkt dat het niet bepaald de moeite waard was voor deze wedstrijd om deze zolang uitgesteld te zien. Bovendien zal het niet bepaald een spannende wedstrijd worden, als we de odds mogen geloven. Daar zien we namelijk dat Paris St-Germain deze finale op hun sokken zelfs zou winnen, met odds van 1.12. Daartegenover prijken odds van 15.00 voor St.-Etienne. Ook een gelijkstand is niet heel geloofwaardig, daarvoor is een notering van 7.75 vastgesteld bij Speedybet. Het lijkt daarom een uitgemaakte zaak, wat het natuurlijk een interessante finale maakt om op in te zetten.

Wedden op de finale

Wil je wedden op de Coup de France finale? Pak dan de bookmaker bonus bij Speedybet, die kan oplopen tot 200 euro. Lees er alles over op de Speedybet bonus pagina, of registreer je meteen onderaan via de knop en geniet van deze heerlijke odds voor Paris SG – Saint-Etienne bij Speedybet.

Speedybet Nieuws