Engeland vs Kroatië, jonge Engelse ploeg op zoek naar succes EK

Peter Vissers
13. juni 2021

Met de jongste ploeg van dit EK neemt Engeland het in Groep D op tegen de WK-finalist van 2018 in verval, Kroatië.
Voor de ploeg van bondscoach Gareth Southgate is dit een thuiswedstrijd, want de Engelsen nemen het voor ongeveer 22.500 toeschouwers op het nieuwe Wembley op tegen Kroatië. De coach heeft gekozen voor een jonge ploeg met negen spelers van 23 jaar of jonger voor dit Europees Kampioenschap en Champions League winnaars Mason Mount, Ben Chilwell en Reece James.

Alle drie maken ze een goeie kans om deze wedstrijd te gaan beginnen, want net zoals Chelsea speelt Engeland eigenlijk altijd met drie centrale verdedigers en aanvallende vleugelverdedigers. Net als op het WK in 2018 lijken Harry Maguire, John Stones en Kyle Walker de drie centrale verdedigers te gaan worden en staat Jordan Pickford daarachter in het doel. Wie er tussen de drie Chelsea spelers verder nog op het middenveld komt te staan is nog niet helemaal duidelijk.

Enkele top promoties op Engeland – Kroatie

 

Jordan Henderson is normaal gesproken een zekerheidje, maar hij maakte afgelopen week pas zijn eerste minuten na een lange blessure en lijkt daarom nog niet klaar om tegen Kroatië, de zwaarste tegenstander in deze groep, te starten. Declan Rice en Kalvin Phillips lijken kandidaat om die plek over te nemen.

Voorin is Harry Kane de onbetwiste aanvalsleider. Hij wordt vrijwel zeker bijgestaan door het absolute toptalent Phil Foden en ook Marcus Rashford lijkt te mogen beginnen. Bij de tegenstander zijn de meeste WK-sterren er nog steeds bij, met Luka Modric als absolute leider. Maar Modric is inmiddels al 36 jaar en ook de andere toppers beginnen langzaam op leeftijd raken. Het verse bloed van Kroatië komt van Dinamo Zagreb, de kwartfinalist van de Europa League levert vijf spelers af aan dit Kroatië, waaronder een aantal jonge talenten. Wil je wedden op voetbal, lees dan meer over de weddenschappen die aangeboden worden.

Wedden op Engeland vs Kroatië

Bij de EK betting sites worden de Engelsen duidelijk als favoriet gezien. Kroatië heeft na de WK-finale een aantal moeizame jaren achter de rug gehad en er wordt ondanks de relatief zwakke groep D weinig verwacht van de Kroaten. Voor een overwinning van de Engelsen wordt er bij Betway een quotering van 1.65 aangeboden, terwijl dat voor Kroatië 5.75 is.

Er zijn bij Betway ook interessante boosts beschikbaar, zo kun je voor een kopdoelpunt van Harry Kane 11.00 krijgen. De Engelsen staan zeker bekend om hun kwaliteit bij dode spelmomenten en ook de topschutter vindt regelmatig met het hoofd het net. Denk je dat de wedstrijd in hoog tempo begint en er al snel doelpunten vallen dan is een andere boost die beschikbaar is dat het eerste doelpunten tussen minuut 0 en 15 valt. Daar krijg je namelijk odds van 4.00 voor.

Denk je dat het wel eens een verrassende einduitslag kan worden dan is een andere boost die aangeboden wordt voor een overwinning van Kroatië. Als ze dit EK goed beginnen met een 1-0 overwinning op één van de EK favorieten, krijg je daar een quotering van 13.00 voor.

De aftrap van Engeland vs Kroatië is aanstaande zondag om 15:00 in Londen

BetFIRST Nieuws