Engeland – Verenigde Staten WK odds en wed tips

Bas Hosselman
23. november 2022

Engeland maakte indruk met de 6-2 overwinning op Iran terwijl de Verenigde Staten gelijk speelde tegen Wales. Engeland weet het zeker: Football is coming home. Maar kan de selectie van Gareth Southgate doorpakken en ook de Verenigde Staten verslaan? In deze voorbeschouwing kijken we naar de kansen van beide ploegen, maar geven we je natuurlijk ook een paar handige wed tips en de beste odds.

Engeland - Verenigde Staten voorbeschouwing

Wervelende show Engeland tegen Iran

Maar liefst vijf spelers stonden er op maandag avond namens de Engelsen op het scorebord. Na ruim een half uur spelen was het Jude Bellingham die de score opende. Bukayo Saka verdubbelde een paar minuten later de score met de eerste van zijn twee doelpunten. Amper drie minuten later stond het al 3-0 voor Engeland door een goal van Raheem Sterling en was de wedstrijd gespeeld.

Saka liet zijn klasse opnieuw zijn door er in de 62e minuut 4-0 van te maken. Toen pas kon Iran wat terug doen met een doelpunt van Mehdi Taremi. Marcus Rashford stond koud in het veld toen hij de 5-1 scoorde en Jack Grealish maakte in de 90e minuut nog de 6-1. Dat vervolgens Taremi zijn tweede vanaf elf meter kon maken, maakte de Engelsen al niet meer uit. De buit was winnen, een mooie uitslag, goed vertoond spel en een paar uitblinkers op het veld. Het belooft in ieder geval wat voor de volgende wedstrijd van Engeland tegen de VS. De Nederlandse bookmakers zullen Engeland ongetwijfeld bombarderen tot favoriet om deze wedstrijd te winnen.

Hebben de Verenigde Staten een kans om de groep te overleven?

De eerste groepswedstrijd van de VS tegen Wales liep uit op een gelijkspel. Na een dominante eerste helft waarin Timothy Weah het eerst WK 2022 doelpunt maakte, zakte het spel in de tweede helft in en kreeg Wales meer kansen. Uiteindelijk duurde het tot de 82e minuut voordat Wales iets terug kon doen. De VS kregen een penalty tegen en niemand minder dan Gareth Bale, zelf speler in de MLS, wist vanaf elf meter raak te schieten.

Door het gelijkspel staat de VS op de gedeelde tweede plek met Wales. De Amerikanen hopen op een stunt tegen Engeland om zo een goede uitgangspositie voor de laatste wedstrijd tegen Iran af te dwingen. Als deze wedstrijd wordt verloren, weten de Amerikanen toch ook dat ze het behalen van de knock out fase niet in eigen hand hebben. Ze zullen dan sowieso moeten winnen van Iran, maar de wedstrijd tussen Engeland en Wales is dan bepalend voor de toekomst van het WK 2022. Om je goed voor te bereiden bij het wedden op het WK, zullen we hieronder de verwachte opstellingen bespreken om daarna over de beste odds te gaan.

Mogelijke opstellingen bij Engeland – Verenigde Staten

Na de geweldige teamprestatie van Engeland tegen Iran zou het zomaar eens kunnen dat Engeland ongewijzigd tegen de VS zal beginnen. James Maddison is nog altijd geblesseerd en hetzelfde geldt voor Kyle Walker. Harry Maguire leek geblesseerd van het veld te stappen tegen Iran, maar op social media liet hij weten alleen uit voorzorg gewisseld te zijn

Bij de Verenigde Staten waren er twee blessures op maandag avond. Weston McKennie en Yunus Musah werden vervangen door Brandan Aaronsen en Kellyn Acosta. Luca de la Torre lijkt te kunnen spelen, maar zal waarschijnlijk op de bank beginnen na zijn hamstringblessure.

Engeland: Pickford, Shaw, Maguire, Stones, Trippier, Mount, Rice, Bellingham, Sterling, Kane, Saka

Verenigde Staten: Turner, Robinson, Ream, Zimmerman, Dest, Aaronson, Adams, Acosta, Pulisic, Sargent, Weah

Engeland – Verenigde Staten WK wedden odds vergelijken

Er staat een hoop op het spel bij Engeland – Verenigde Staten op het WK 2022. Engeland gaat natuurlijk voor de groepswinst en wilt opnieuw overtuigend winnen. De VS moeten hun eerste wedstrijd nog winnen, maar staan wel al op een punt. De bookmakers verwachten echter dat de VS het lastig gaat krijgen tegen Engeland en dat is niet zo heel gek na het vertoonde spel van de Engelsen tegen Iran. Winst van Engeland staat bij Betcity op 1.58. Bovendien heeft Engeland in 6 van de laatste 15 wedstrijden zowel de eerste als de tweede helft gewonnen. Daar krijg je met de Betcity Betcuilder nu 4.10 voor.

Voor winst van de Verenigde Staten staan de wedden odds op 5.75 en een gelijkspel geeft 4.15. Een andere interessante statistiek is dat Engeland in vijf van de laatste zeven wedstrijden als eerste een tegendoelpunt kreeg. Een eerste doelpunt van de Verenigde Staten levert je bij Circus het meeste op met 3.05.

Wedden op Engeland – USA bij Betcity

Behalve goede odds is het natuurlijk ook wel fijn om een mooie WK bookmaker bonus te pakken. Tijdens het WK zijn er speciale promoties die je kunt benutten zoals free bets, verhoogde quoteringen en zelfs speciale WK outfits die je kunt winnen. Voordat je je aanmeldt, doe je er dan ook goed aan de verschillende bonussen eens te vergelijken.

LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op Champions League en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 20(+) pre-match bet-builder bet met 3.00(+) odd op CL duel en krijg € 10 free bet!
LiveScore Bet Logo
Verlopen
Plaats € 25(+) single CL-bet vandaag op 1.60(+) en krijg € 10 free bet voor CL morgen! (alle klanten)

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.