Voorbeschouwing en wed tips Nederland – Ecuador met de beste WK odds

Bas Hosselman
22. november 2022

Na de zwaarbevochten 2-0 overwinning van Oranje op Senegal, kan de ploeg van Louis van Gaal doorpakken tegen Ecuador. Als Nederland ook die wedstrijd wint is het al zeker dat het zich kwalificeert voor de volgende ronde. Hoe kun je nu het beste wedden op de WK 2022 wedstrijd Nederland vs. Ecuador en waar vind je de beste odds?

Nederland - Ecuador voorbeschouwing

Oranje groepshoofd na lastige overwinning

Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden, had het Nederlands elftal het lastig in hun eerste WK wedstrijd tegen Senegal. Na ruim acht jaar zonder Nederland op het WK, werd de overwinning van Oranje dan ook goed gevierd. Het spel was verre van geweldig en het duurde dan ook lang voordat Nederland op voorsprong kwam. Met name Matthijs de Ligt had het zwaar tegen Senegal en het is dan ook nog maar de vraag of de verdediger van Bayern München op vrijdag in de basis staat.

Louis van Gaal merkte op dat er een hoop spanning stond op zijn spelers en verwacht dat er beter gespeeld wordt tegen Ecuador. Dat kan ook haast niet anders. Toch is de eerste plek in de groep met twee goals voor en nul tegen zeker een goede start van het WK voor Nederland.

Ook Ecuador wint haar eerste wedstrijd

De andere wedstrijd in Groep A ging op de eerste speeldag tussen gastland Qatar en Ecuador. De Ecuadorianen spelen hun vierde WK in hun historie, maar kwamen nooit verder dan de laatste 16. Met opnieuw een goed resultaat zou dat zomaar nog een kunnen gebeuren. Wel weet Ecuador natuurlijk dat het op papier een mindere ploeg heeft dan Oranje en ook Senegal. Toch lukte het de Zuid-Amerikaanse ploeg wel om alvast de eerste drie punten in deze groep te pakken. Dat deden ze tegen Qatar door twee goals van Enner Valencia, de spits van Fenerbahce.

Een overwinning op Oranje zou een geweldige stunt zijn. Of Ecuador volgens de bookmakers kans maakt op een overwinning zie je zo als we de odds bij deze wedstrijd bespreken.

Mogelijke opstellingen

In de wedstrijd tegen Senegal bleek wel dat het Nederlands elftal nog niet op oorlogssterkte was. Pas nadat Memphis Depay in de ploeg kwam, scoorde Oranje. De bondscoach was uitermate tevreden over zijn debuterende doelman en Cody Gakpo. Ook Davy Klaassen liet zich direct gelden door de tweede goal te maken. Toch is het nog maar de vraag of de invallers ook zullen starten tegen Ecuador.

Bij Ecuador zijn er zorgen om hun doelpuntenmaker Enner Valencia. Hij scoorde weliswaar twee keer tegen Qatar, maar verliet wel geblesseerd het veld. Als Valencia niet kan beginnen is het mogelijk dat Michael Estrada als enige in de punt van de aanval start.

Nederland:
Noppert, Timber, Van Dijk, Aké, Dumfries, Blind, F. de Jong, Klaassen, Gakpo, Janssen, Bergwijn.

Ecuador:
Galindez, Estupinan, hincapié, Torres, Preciado, Ibarra, Calcedo, Mendez, Plata, Estrada, Valencia

Nederland vs Ecuador WK wedden odds

Wat zijn de kansen van Nederland tegen Ecuador? Dat bekijken we natuurlijk aan de hand van de WK 2022 wedden odds. Ondanks het matige spel verwachten we dat Oranje de favorietenrol te pakken heeft tegen Ecuador. Dat zie je terug aan de hoge odd voor winst van Ecuador op vrijdag in het Khalifa International Stadium. Voor winst van Ecuador krijg je bij Jack’s namelijk 4.90 keer je inleg. Dat is bijna drie keer zoveel als de quotering bij winst voor Nederland. Een gelijkspel geeft je 3.60 en daar zal Ecuador waarschijnlijk wel mee kunnen leven. Voor Nederland telt alleen de winst. De bookmaker met de hoogste odd voor een Oranje winst is Unibet waar je 1.90 krijgt.

Behalve goede odds is een dikke bonus natuurlijk ook altijd welkom bij het wedden op het WK. Wist je dat bij veel bookmakers gratis wedden op het Nederlands elftal mogelijk is? Behalve voor nieuwe spelers, zijn er bij de beste Nederlandse bookmakers ook bonussen voor reeds geregistreerde spelers. Wil je wedden op de spannende wedstrijd tussen Nederland en Ecuador, zorg er dan voor dat je dat doet met een mooie bonus. Hieronder vind je de beste welkomstbonussen van dit moment.

Over de auteur

De echte voetbalkenner bij Sportweddenschappen-bonus is Bas Hosselman. Hij is groot fan van Nederlands voetbal, zowel van PSV als van Oranje. Bas Schrijft onder andere voetbal nieuws, voorbeschouwingen en nieuws over elke bookmaker bonus.