Engeland vs Denemarken, halve finale in eigen huis voor Engeland

Peter Vissers
6. juli 2021

Dat Engeland in de halve finale terecht zou komen, was misschien nog wel te verwachten, maar dat dat tegen Denemarken zou zijn, is een verrassing, wie haalt de finale op Wembley?
De Engelsen spelen opnieuw in eigen huis, na een kort uitstapje naar Bakoe, waar met groot gemak van Oekraïne werd gewonnen, mogen ze de rest van het toernooi weer op Wembley spelen. In de kwartfinale waren de Oekraïners duidelijk een maatje te klein, het was goed zichtbaar dat ze tot het gaatje waren gegaan om de Zweden te verslaan en er zat tegen Engeland nimmer een tweede stunt in.

Ook de Denen zullen met vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven, na een moeizaam begin van het toernooi, dat uiteraard volledig in het teken stond van het drama met Christian Eriksen, is de stemming inmiddels heel positief. Rusland, Wales en Tsjechië werden vakkundig en zonder al teveel moeite opzij geschoven en dus staan ze nu voor hun eerste echte test.

Eerder dit toernooi moest Denemarken al tegen een topland als België, en in die wedstrijd lieten ze al zien voor niemand bang te hoeven zijn. De selectie van bondscoach Kasper Hjulmand lijkt in zijn geheel beschikbaar te zijn. Dat betekent dat Youssouf Poulsen en Daniel Wass ook weer de hele wedstrijd lijken te kunnen spelen als de bondscoach dat nodig vindt.

Toch is het invaller Kasper Dolberg die zich helemaal heeft kunnen onderscheiden. Met drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden doet hij zelfs zowaar mee voor de topscorerstitel. Hij heeft daar wel minimaal twee doelpunten voor nodig. Ook ondervindt hij hevige concurrentie van zijn tegenstander, want ook Harry Kane en Raheem Sterling staan op drie doelpunten, en met name Kane is na een moeizaam begin helemaal losgekomen.

Wil je met zoals veel Engelse fans wedden op EK, dan kun je daar prima geld mee verdienen.

Engeland Denemarken EK 2020
© BetFIRST

Wedden op Engeland vs Denemarken

Het is duidelijk dat de thuisploeg de favoriet is bij de online bookmakers, de Engelsen hebben al veelvuldig van het thuisvoordeel gebruik gemaakt, en door de reisrestricties vanwege een nieuwe corona uitbraak lijken maar weinig Deense fans de reis naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen maken. Voor een overwinning van Engeland in 90 minuten krijg je bij Betfirst een quotering van 1.74, terwijl die voor een overwinning van Denemarken op 5.50 ligt. Denk je dat deze wedstrijd naar een verlenging gaat dan wordt er 3.80 aangeboden voor een gelijkspel in 90 minuten.

Voor een 0-0 krijg je deze wedstrijd 7.00 aangeboden, maar denk je dat er doelpunten vallen, dan ligt een goal van Kane volgens de bookmakers duidelijk het meest voor de hand. Er zijn namelijk odds van 2.20 beschikbaar voor een doelpunt van de Engelse aanvalsleider, terwijl die voor Sterling bijvoorbeeld al 3.20 zijn. Kasper Dolberg wordt niet eens gezien als de grootste kanshebber voor Denemarken om te scoren en dus wordt het interessant. Een doelpunt van hem kan je namelijk 5.00 opleveren.

De aftrap van Engeland vs Denemarken is aanstaande woensdag om 21:00 in Londen

BetFIRST Nieuws