Feyenoord vs Ajax, lege Kuip voor klassieker

Sander Cement
18. december 2021

Een groot deel van Nederland kijkt uit naar deze klassieker nu beide ploegen op gelijke hoogte staan in de Eredivisie, maar de wedstrijd wordt opnieuw zonder toeschouwers gespeeld.
In het begin van het seizoen verwachtten maar weinig mensen dat Ajax en Feyenoord halverwege het seizoen op gelijke hoogte zouden staan, maar door de goede resultaten van Feyenoord en het wegzakken van Ajax in de competitie is dat toch het geval. Door verlengde coronamaatregelen, mag er echter geen publiek aanwezig zijn in de Kuip.

Dat kan gunstig zijn voor de bezoekers, die met name de reactie op de terugkeer van Steven Berghuis in de Kuip vreesden, aangezien de nummer tien van Ajax vorig jaar nog de aanvoerder was van de Rotterdammers en zijn overstap niet in dank afgenomen werd. Wij blikken vooruit aan de hand van een voorbeschouwing en bekijken ook de quoteringen van de beste bookmakers Nederland.

Inmiddels is er veel verandert bij de ploeg uit Rotterdam en onder de nieuwe trainer Arne Slot lijkt Feyenoord weer aansluiting te kunnen vinden bij de nationale top. Toch zal Slot niet met een heel fijn gevoel naar deze wedstrijd toeleven, in de beker werd Feyenoord afgelopen woensdag ondanks een karrenvracht aan kansen uitgeschakeld door FC Twente, waardoor de eerste prijs al uit het zicht is voor de Rotterdammers. Voor deze wedstrijd heeft Slot de beschikking over vrijwel zijn gehele groep en de verwachting is daarom dat Slot gewoon met zijn vaste elf aan de aftrap zal komen.

Ook Ajax kan vrijwel over zijn hele selectie beschikken. De lang geblesseerde Maarten Stekelenburg, Sean Klaiber en Mohamed Kudus zijn er zoals verwacht nog steeds niet bij, maar daarnaast lijkt Erik ten Hag over zijn volledige groep te beschikken. Het is de vraag of de succesvolle coach wijzigingen gaat aanbrengen aan de ploeg die vorige week tegen AZ teleurstellend onderuit ging.

Ajax is mogelijk wel wat frisser voor deze wedstrijd, want waar bij Feyenoord de meeste basisspelers in de beker in actie kwamen en sommige zelfs 120 minuten speelden, gaf ten Hag vrijwel niemand van zijn vaste groep speelminuten tijdens de simpele bekerzege tegen de amateurs van Barendrecht. Wil je wedden op voetbal, dan kun je deze klassieker een stuk leuker maken met interessante weddenschappen.

Het logo van Bet365
© bet365

Wedden op Feyenoord vs Ajax

Ondanks dat beide ploegen in de stand op gelijke hoogte staan, zijn de bezoekers bij de bookmakers de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij Bet365 namelijk een quotering van 4.20, terwijl die bij een overwinning van de Amsterdammers op 1.80 ligt.

Voor de Feyenoord fan die heilig in de overwinning van zijn ploeg gelooft liggen er dus kansen met interessante quoteringen. De klassiekers tussen deze twee ploegen zijn in de afgelopen jaren duidelijk in het voordeel van Ajax geweest. De Amsterdammers wonnen acht van de laatste negen onderlinge wedstrijden en kregen in de laatste vier wedstrijden zelfs geen doelpunt tegen, dus als je op een clean sheet van Ajax wil wedden dan kun je daar odds van 3.40 voor krijgen en maximaal één doelpunt van Feyenoord gaat voor een quotering van 1.50.

De aftrap van Feyenoord vs Ajax is aanstaande zondag om 14:30

Over de auteur

Sander Cement kent als geen ander alle Nederlandse bookmakers. Hij is altijd op de hoogte van alle bonussen en al het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de Nederlandse bookies. Hij schrijft hier dan ook met veel passie over bij sportweddenschappen-bonus.com.

Bet365 Nieuws