Vitesse vs Feyenoord, seizoensopener voor veranderde ploegen

Jeroen van Veen
6. augustus 2022

# Ad Met Vitesse en Feyenoord staan er in deze eerste speelronde van de Eredivisie 2022/2023 twee ploegen tegenover elkaar die nogal wat veranderingen ondergaan hebben. Wie pakt een succesvolle seizoensstart? Vitesse – Feyenoord in de Eredivisie, 7 augustus 2022 om 14:30. Pak je Bet365 bonus en begin direct met wedden op de Eredivisie 2022-2023.

Beide ploegen hebben dit seizoen veel wijzigingen ondergaan

Feyenoord is eigenlijk de gehele succesvolle voorhoede van het vorig seizoen kwijtgeraakt. Cyriel Dessers en Bryan Linssen, die de spitspositie afwisselden, vertrokken en Luis Sinisterra ging voor een recordbedrag naar Leeds United. Of de nieuwe spelers diezelfde kwaliteit gaan leveren is onduidelijk, maar ze gaan het in ieder geval niet makkelijk krijgen.

Danilo kwam over van Ajax voor de spitspositie over te nemen, maar de Braziliaan stelde afgelopen seizoen bij Ajax vooral erg teleur. Met Javairo Dilrosun en Oussama Idrissi zet Feyenoord op de vleugels in op spelers die terugkeren naar de Eredivisie of gaat met Cole Bassett of Patrick Walemark door met jongens die vorig jaar wat minder speeltijd kregen. Ook aanvoerder Toornstra gaat op die positie een kans krijgen.

In feite zijn er nog maar vier of vijf posities bezet door spelers die vorig seizoen ook al basisspeler waren, en daarvan lijken Marcos Senesi en Fredrik Aursnes ook nog op weg naar de uitgang, dus Feyenoord een lastige start van het seizoen tegemoet te gaan.

Ook Vitesse is een groot deel van zijn basisspelers kwijtgeraakt. De ploeg verloor onder andere vrijwel de hele verdediging en met Lois Openda ook het grootste gedeelte van de doelpunten en dat hebben ze voorlopig nog niet goed opgevangen. De oefencampagne van het team van Thomas Letsch is teleurstellend geweest, want van de zes wedstrijden tegen professionele ploegen zonder dat daar hoogvliegers tussen zaten won de ploeg er maar één.

Wedden op Vitesse vs Feyenoord

Ondanks dat Feyenoord er dus nog niet zo sterk uitziet zijn ze bij de bookmaker wel de favoriet voor de overwinning in het Gelredome en dat heeft er alles mee te maken dat Vitesse er nog matiger uitziet. Voor een overwinning van de Rotterdammers krijg je bij Bet365 een quotering van 1.90 en als Vitesse in eigen stadion de eerste drie punten van het seizoen pakt is dat 3.80 waard.

Odds Vitesse - Feyenoord | Bet365
© Bet365 – screenshot 06/08/2022: odds onderhevig aan verandering.

Bet365 heeft daarnaast ook nog eens verhoogde quoteringen voor een aantal weddenschappen. Zo krijg je 9.50 voor een 1-2 overwinning voor Feyenoord in plaats van de oorspronkelijke quotering van 8.50 en als Vitesse bij rust en aan het einde van de wedstrijd wint is die verhoogde quotering 7.00.

De betting sites Nederland vinden Feyenoord dus de favoriet voor de overwinning deze zondag, maar als je juist tegen Feyenoord wil wedden, maar twijfelt tussen een nederlaag en een gelijkspel, dan kun je ook voor een dubbele kans Vitesse/gelijkspel kiezen voor een interessante quotering van 1.80. De bookmaker verwacht ook dat er gescoord wordt, maar omdat de aanval van Feyenoord nog niet echt op elkaar ingespeeld is kan dat wel eens tegenvallen. De ploeg won nog wel met 6-1 van NAC Breda in een voorbereidingswedstrijd, maar die ene wedstrijd lijkt geen goede graadmeter om te zeggen dat Feyenoord dit seizoen wel weer veelvuldig aan doelpunten gaat komen. Daarom is minder dan 2.5 doelpunten voor een qoutering van 2.20 misschien wel een interessante optie.

Over de auteur

Jeroen schrijft al lange tijd voor Sportweddenschappen-Bonus. Hij zit vol met kennis over voetbal en alle Nederlandse bookmakers. Ook is hij altijd op de hoogte van de bonussen die worden aangeboden. Jeroen is groot Feyenoord fan en schrijft vooral nieuws over Nederlands en Europese voetbalwedstrijden in combinatie met bookmakers acties.

Bet365 Nieuws