Feyenoord vs Vitesse, strijd voor het ontlopen van de play-offs

Peter Vissers
23. april 2021

Na het verlies van de bekerfinale speelt Vitesse nu voor zijn tweede kans op Europees voetbal tegen Feyenoord. In de spannende competitie staan de Arnhemmers maar twee punten voor op de Rotterdammers.
In de Rotterdamse Kuip staat er een heuse kraker tussen Feyenoord en Vitesse op het programma. Allebei zijn nog volop in de strijd voor Europees voetbal, en zelfs de voorronde Champions League is nog niet helemaal uit zicht. De wedstrijd mag voor 6.500 toeschouwers gespeeld worden. Als onderdeel van de zogenaamde fieldlab experimenten, heeft de overheid toestemming gegeven voor 6.500 fans van de thuisploeg.

Hoewel dat nog niet eens een kwart van het stadion gevuld is zal de sfeer ongetwijfeld uitmuntend zijn na maanden met lege stadions. Op de ranglijst ontlopen de ploegen van Dick Advocaat en Thomas Letsch elkaar maar weinig en dat maakt het ontzettend spannend. Vitesse lijkt de bekerfinale goed doorgekomen te zijn en behalve Jacob Rasmussen, die er in de beker met een rode kaart vanaf moest en deze wedstrijd geschorst is, lijkt iedereen beschikbaar bij Vitesse. Bekijk de odds hieronder bij Bwin:

Feyenoord - Vitesse odds
© Bwin

Bij Feyenoord lijkt ook vrijwel iedereen weer terug en fit na verscheidene positieve coronatesten in het begin van deze maand. Nicolai Jorgensen en Bart Nieuwkoop zijn nog wel twijfelachtig voor deze wedstrijd. Toch zal coach Advocaat met vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven. Met supporters in de eigen Kuip heeft de thuisploeg vaak meer vertrouwen dus wil je wedden op voetbal, dan is dat zeker iets om in ogenschouw te nemen.

Wedden op Feyenoord vs Vitesse

Bij de bookmakers is Feyenoord de lichte favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van Feyenoord krijg je een quotering van 2.30, terwijl die quotering voor een overwinning van de bezoekers met 3.10 niet veel hoger ligt. Zeker met de thuissupporters die in de Kuip aanwezig mogen zijn, lijkt Feyenoord hier iets meer in het voordeel. Heb je er zelfs vertrouwen in dat de thuisploeg deze wedstrijd met meer dan één doelpunt verschil kan winnen, dan kun je op een overwinning van Feyenoord met een 0-1 handicap wedden. Je krijgt daar odds van 4.30 voor.

Wat ook interessant is, is dat Unibet in deze wedstrijd doelpunten verwacht. Als er twee doelpunten of minder gescoord worden kun je een quotering van 2.12 krijgen, terwijl je voor drie of meer doelpunten odds van 1.72 ziet. Nu is drie doelpunten niet heel veel, maar met de aanvallende problemen van Feyenoord, waar geen van de spitsen in het elftal nog echt gerendeerd heeft lijkt dat nog niet makkelijk.

Ook Vitesse is geen veelscorende ploeg en het kan zomaar zo’n saaie wedstrijd worden waar beide ploegen banger zijn om te verliezen en zo de aansluiting met directe plaatsing voor Europees voetbal te verliezen dan dat ze echt vol voor de overwinning gaan. Als de thuisploeg namelijk tegen een nederlaag aanloopt, kunnen ze zich bijna wel gaan opmaken voor de vermaledijde play-offs, terwijl het bij elk ander resultaat nog helemaal open ligt voor de laatste wedstrijden van het seizoen.

De aftrap van Feyenoord vs Vitesse in de Rotterdamse Kuip is aanstaande zondag om 16:45