Finland vs België odds, 9 punten voor Rode Duivels?

Peter Vissers
21. juni 2021

Na twee overwinningen gaan de Belgen op zoek naar de volle buit tegen het zwakke Finland en zullen ze verder inzetten op het fit krijgen van de sterspelers die tegen ze tegen Denemarken nog van puntverlies behoedden.
België had het lange tijd lastig tegen Denemarken, dat voor een groot deel hersteld leek van het drama met Christian Eriksen en als herboren speelde. Het was echter aan de hand van Kevin de Bruyne, die zonder briljant te spelen in de tweede helft voor de ommekeer in de wedstrijd zorgde, dat de Rode Duivels alsnog met de drie punten aan de haal gingen.

Toch zal bondscoach Roberto Martinez niet heel tevreden geweest zijn met het spel. Zonder de Bruyne en Hazard hadden ze moeite de bal bij Romelu Lukaku te krijgen en zicht onder de druk van de Denen uit te spelen. De Denen hadden hun opstelling aan de 5-2-2-1 van België aangepast en de Rode Duivels wisten zich daar lang geen raad mee.

Ga wedden op EK met deze bookmakers!

Enkele top promoties op Belgie – Finland

 

Tegen Finland worden er echter weinig problemen verwacht. De Finnen zijn toch duidelijk één van de zwakke broeders op dit EK, maar staan op drie punten door tegen de aangeslagen Denen hun enige kans van de wedstrijd te benutten. Met Teemu Pukki en Joel Pohjanpalo heeft Finland twee spelers die het internationale niveau duidelijk aankunnen, maar daarbuiten zit er niet veel kwaliteit bij de Scandinaviërs. Toch heeft Finland door de onverwachte zege op Denemarken dus nog een kans op de volgende ronde en het zou bij winst zelfs België nog van de eerste plaats kunnen stoten.

Hoewel niemand daarop rekent zullen De Belgen daardoor geen risico willen nemen en waarschijnlijk met hun beste elftal op de proppen komen. Daarnaast zullen ze ongetwijfeld aan de fitheid van de Bruyne, maar ook Axel Witsel en Eden Hazard willen werken voor later in het toernooi. Eden’s broer Thorgan is er in ieder geval niet bij, hij blijft deze wedstrijd met een lichte blessure aan de kant. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met deze EK-wedstrijd leuke kansen vinden.

Wedden op Finland vs België

Het zal je niet verbazen dat de Rode Duivels de overduidelijke favoriet zijn bij de EK betting sites. Voor een overwinning krijg je bij Betway een quotering van 1.30, terwijl een overwinning van Finland 11.00 oplevert. Je kunt daarom misschien beter op de handicap wedden.

De bookmakers lijken er vanuit te gaan dat het verschil tussen de twee ploegen één of twee doelpunten is. Dus als je bijvoorbeeld voor Finland +2 gaat, kun je odds van 1.83 krijgen en als je op België -2 wed, dan krijg je daar 3.40 voor. Om die laatste weddenschap te winnen moeten de Rode Duivels de Finnen dan dus wel met minimaal drie doelpunten verschil verslaan.

Er zijn ook goeie boosts beschikbaar bij Betway. Denk je bijvoorbeeld namelijk dat Finland wel eens uit de startblokken kan schieten en België na een achterstand toch de overwinning naar zich toe trekt dan kun je met die boost een quotering van 11.00 krijgen.

De aftrap van Finland vs België is aanstaande maandag om 21:00 in Sint-Petersburg

BetFIRST Nieuws