Frankrijk vs Duitsland, eerste echte topper dit EK

Peter Vissers
14. juni 2021

Met Frankrijk en Duitsland komen twee favorieten voor de titel elkaar al in de eerste wedstrijd van de groepsfase tegen. Is dat een voorbode voor spektakel?
Dat groep F de ‘groep des doods’ genoemd wordt is wel duidelijk als je je bedenkt dat er met  Portugal nog een absolute favoriet in deze groep F zit. Het arme Hongarije, dat deze poule complementeert, lijkt bij voorbaat kansloos, maar krijgt wel twee mooie wedstrijden in het eigen Boedapest voor een vol stadion.

Toch hoeft drie toppers in één poule niet te betekenen dat we al direct een topland verliezen in de groepsfase verliezen. De vier best geplaatste nummers drie gaan namelijk ook naar de volgende ronde. Toch willen de grote landen het uiteraard niet op de beste nummer drie aan laten komen en zullen ze meteen vol voor de overwinning gaan.  Vol spanning kan je dus al wedden op EK momenteel!

Bij Frankrijk is Karim Benzema weer terug in de selectie na jaren in onmin geleefd te hebben met huidige trainer Didier Deschamps. Of hij gaat spelen is nog niet duidelijk, hij viel in de voorbereiding nog uit met een lichte blessure en is een twijfelgeval voor deze wedstrijd.

Frankrijk werd ook nog opgeschikt door een klein relletje in de voorbereiding op dit toernooi. Olivier Giroud uitte openlijk kritiek op Kylian Mbappé. Hij gaf aan dat de steraanvaller te veel voor zichzelf zou gaan en geen oog heeft voor zijn medespelers. Mbappé was daar niet van gediend en reageerde dat hij verwacht had dat zulke kritiek binnenskamers best gegeven mag worden, maar niet in de pers. Werk dus voor Deschamps om de neuzen de juiste kant op te krijgen.

Duitsland heeft zijn eigen problemen, die Mannschaft hebben na het gewonnen WK van 2014 moeite om het ritme te vinden en de resultaten onder succescoach Joachim Löw zijn sindsdien steeds iets minder geworden, met als dieptepunt de uitschakeling in de groepsfase van het WK 2018 en de laatste plaats in de daarop volgende Nations League. Löw zwaait na dit toernooi af en heeft zelfs nog een deel van de oude garde teruggehaald om nog een laatste succesje te vieren. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met deze topwedstrijd je lol op.

Frankrijk Duitsland odds EK 2020
© BetFIRST

Wedden op Frankrijk vs Duitsland

De EK bookmakers zijn voorzichtig met het aanwijzen van een favoriet voor de overwinning in deze wedstrijd. Bij Betway krijg je voor een overwinning van de Fransen een quotering van 2.70 aangeboden, terwijl die met 2.80 voor een overwinning van Duitsland in eigen land vrijwel hetzelfde is.

Betway heeft ook wel een paar interessante boosts waarmee je je geld kunt verdienen. Zo kun je voor een doelpunt van Kai Havertz odds van 5.75 krijgen. De man in vorm, die vorige maand Chelsea nog naar winst in de Champions League schoot, komt als valse spits regelmatig voor de goal en dus lijkt dat een prima quotering. Er is ook een boost beschikbaar voor een Frankrijk overwinning na een achterstand. Daar krijg je een quotering van 11.00 voor en met de kwaliteit van beide ploegen is dat zeker een optie.

De aftrap van Frankrijk vs Duitsland is aanstaande dinsdag om 21:00 in de Allianz Arena in München

BetFIRST Nieuws